DRAMA

Doktor bordo tima Adnan Hadžimuratović spasio putnicu u avionu

Ženi, koja, inače, troši lijekove za srce, pozlilo zbog straha od letenja

Medicinski tim FK Sarajevo: Hadžibajrić, Hadžimuratović i Marevac

G. Š.

16.2.2019

Ekspedicija Fudbalskog kluba Sarajevo vratila se u srijedu navečer iz Antalije u naš glavni grad, a let od Istanbula do Sarajeva obilježila je drama u avionu.

Upit pilota 

- Jednoj putnici je pozlilo te je pilot ili kopilot na razglas upitao: “Ima li ljekara u avionu...” – rekao je u razgovoru za “Dnevni avaz” doktor kluba s Koševa Adnan Hadžimuratović te je dodao:

- Naravno, odmah sam se javio te, zajedno s našim klupskim fizioterapeutom Ismarom Hadžibajrićem, pritekao u pomoć. Avionsko osoblje dalo nam je njihovu prvu pomoć, tlakomjer, kisik i sve što je potrebno.

Kako smo saznali u razgovoru s uglednim doktorom Hadžimuratovićem, putnici je pozlilo zbog straha od letenja.

- To se dogodilo, otprilike, nakon sat leta, u trenutku podrhtavanja aviona zbog turbulencija. A, inače, ta gospođa troši neke lijekove za srce, jer ima tahikardije, odnosno ubrzan rad srca, povećanje srčane frekvencije iznad fiziološke granice... – objašnjava Hadžimuratović.

No, brzom i učinkovitom intervencijom medicinskog tima FK Sarajevo putnica je brzo stabilizirana.

Slobodan dan

- Ismar i ja smo odmah intervenirali te putnici dali neophodnu terapiju, koju smo tu imali. Stanje joj se stabiliziralo prije slijetanja tako da je bez većih problema doputovala u Sarajevo - kaže doktor Hadžimuratović.

Šef stručnog štaba kluba s Koševa Husref Musemić, zbog pravovremene i učinkovite intervencije u avionu, nagradio je doktora Hadžimuratovića i fizioterapeuta Hadžibajrića slobodnim danom. No, već danas ih očekuju nove obaveze u Trening-centru FK Sarajevo na Butmiru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.