PROBLEMI

Odbor za žalbe građana Parlamenta FBiH: Već godinu onemogućeni da radimo

Poslovnik o radu treba odobriti još Zakonodavno-pravna komisija Doma naroda kako bi mogli početi raditi svoj posao, kazao Brkić

Odbor za žalbe građana: Nakupilo se materijala

M.R.S.

30.5.2019

Odbor za žalbe građana Parlamenta FBiH, koji treba rješavati žalbe na rad federalnih policijskih službenika, već godinu od konstituiranja nije u mogućnosti obavljati svoj posao.

Stoga su odlučili obratiti se Parlamentu, Vladi FBiH i Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova te ukazati na ovu situaciju kako bi ona konačno bila razriješena.

- Na sjednici smo utvrdili smo tekst informacije o tome da nije riješen ni naš status, a ni pitanje našeg poslovnika o radu, koji treba odobriti još Zakonodavno-pravna komisija Doma naroda kako bi mogli početi raditi posao za koji smo izabrani prošlog maja – rekao nam je danas Goran Brkić, član Odbora za žalbe građana.

Istakao je da godinu čekaju samo da im se odobri Poslovnik o radu, a u međuvremenu se „nakupilo“ više od 20 žalbi građana koje ne mogu još rješavati.

- Sve i da je jedna žalba u pitanju, ovaj odbor je zakonom predviđen, konstituiran i treba imati uvjete da radi u punom kapacitetu – dodao je Brkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.