PALE

SDS Pale izabrao novog predsjednika, u Općinski odbor ušao zločinac Krajišnik

Momčilo Krajišnik. Arhiv

Avaz.ba

6.6.2019

Na izbornoj sjednici Skupštine Općinskog odbora SDS-a Pale za predsjednika ovog odbora izabran je Miodrag Kovačević i potvrđena je podrška kandidaturi Milana Miličevića za predsjednika SDS-a.

Kovačević je rekao da je cilj da se svi članovi, osnivači stranke i Republike Srpske, vrate u stranačke organe jer su neki možda bili nepravedno zapostavljeni i zaboravljeni.

- Želimo sve te ljude s iskustvom, kao i mlađe generacije koji će iznijeti jak program kako bismo pobijedili na idućim izborima. Plan je da zadržimo mlade na ovim prostorima, a oni ne mogu ostati ako nemaju perspektivu - rekao je Kovačević i dodao da će SDS sačiniti program koji će ponuditi građanima.

On je istakao i da Općinski odbor SDS-a Pale podržava kandidaturu Miličevića za predsjednika stranke, za kojeg je rekao da je to čovjek koji zna pobjeđivati.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica rekao je da je vidio spoj mladosti i iskustva koji će dati rezultat u narednom periodu. 

- U svim općinskim odborima treba se napraviti spoj mladosti i iskustva. Treba se raditi timski, da na prvom mjestu bude Republika Srpska, njeno jačanje, opstanak i da se brinemo za Dejtonski mirovni sporazum koji mora biti sveto slovo za sve političke partije - istakao je Bjelica.

Na izbornoj sjednici izabran je i novi Općinski odobor SDS-a Pale od 37 članova, kao i 10 delegata za Skupštinu SDS-a, i to Momčilo Krajišnik, Sonja Karadžić-Jovičević, Ljubiša Vladušić, Miodrag Kovačević, Bojan Ninković, Petko Pekić, Tatjana Klačar, Nikola Blagojević, Marko Sikima i Slavko Bojanić.

Do sada je kandidaturu Milana Miličevića, načelnika općine Teslić, i predsjednika Glavnog odbora SDS-a podržalo pet općinskih odbora SDS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.