TRAVNIK

U Aidine dekoracije utkano dosta vremena, truda i ljubavi

U Aidine dekoracije utkano dosta vremena, truda i ljubavi

Palić: Proizvode namjerava brendirati

M. Al.

8.6.2019

Aida Palić iz Travnika, pored redovnih studentskih obaveza, nađe vremena i da se bavi izradom dekorativnih predmeta. Kako kaže, riječ je o predmetima koji se ne mogu tako često vidjeti i u čiju su izradu uloženi trud i vrijeme, a prije svega ljubav.

- Ovi predmeti prvenstveno služe za dekoraciju, jer ja uživam u lijepom ambijentu svog doma. Radim dekorativno cvijeće od krep-papira, oznake za knjige, privjeske, ukrase za zid, dekorativne kugle i druge dekoracije – govori nam Aida.

Njene dekoracije razlikuju se od onih uobičajenih koje se mogu vidjeti u trgovinama širom BiH i koje su uglavnom iz uvoza. Pri izradi koristi vunicu, žicu i mnoge druge materijale.

- Predmeti koje izrađujem su originalni, riječ je o mojim idejama i rađeni su s ljubavlju, sve je ručna izrada i svaki je jedinstven. Kako sam uvijek izrađivala neke predmete, neki ljudi poželjeli su to kupiti. To im je bilo lijepo za poklon, jer ručno izrađeni predmeti uvijek imaju neku posebnu vrijednost. Imala sam podršku porodice i prijatelja. Jednostavno, želim raditi nešto po čemu ću biti prepoznatljiva. Planirala sam neke svoje proizvode brendirati. Osim toga, kod kuće radim s djecom, organizujem male radionice – kaže nam Aida.

Svoje znanje i vještine planira prenijeti na djecu u predškolskim i školskim ustanovama kroz radionice.

Neki od Aidinih radova

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.