PRESUDA

Bivša glavna urednica „Avaza“ dobila Cibru zbog klevete

Ovo je još jedna u nizu presuda koje je sud donio protiv Cibre zbog objavljivanja neistinitih tvrdnji u knjizi pamfletu

Ćatić: Tužila Cibru 2017. godine. Avaz

M. Aš.

28.6.2019

Općinski sud u Sarajevu donio je 3. juna presudu kojom tuženi Armin Cibra mora isplatiti Indiri Ćatić, bivšoj glavnoj i odgovornoj urednici „Dnevnog avaza“, 3.200 maraka odštete zbog povrede časti i ugleda objavljivanjem neistinitih tvrdnji u knjizi pamfletu u kojoj je iznio niz laži protiv više osoba. 

Ovo je još jedna u nizu presuda koju je sud donio protiv Armina Cibre.

Cibra, koji je izdavač i autor ove knjige, dužan je u roku od 30 dana platiti i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.283,84 KM, ali i u „Avazu“ objaviti izreku presude i javno izvinjenje Ćatić zbog svih neistina koje je objavio.

Prema presudi Općinskog suda, Cibra je iznio niz laži i kleveta protiv Ćatić na privatnoj i profesionalnoj osnovi. Ćatić je protiv Cibre podnijela tužbu 31. avgusta 2017. godine.

Ovo je samo jedna u nizu tužbi koje su podnesene protiv Cibre zbog kleveta i laži napisanih u toj knjizi. Na stotine osoba čija su imena spomenuta također je tužilo Cibru zahtijevajući nadoknadu štete.

Općinski sud u Sarajevu donio je u martu i presudu kojom tuženi Cibra mora isplatiti Edinu Nikšiću, tjelohranitelju Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, 1.500 maraka odštete zbog povrede časti i ugleda objavljivanjem neistinitih tvrdnji u knjizi pamfletu.

Za sada nije utvrđeno ko je finansijer ovog pamfleta koji je Cibra pustio u prodaju.



Presuda. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.