SARAJEVO

Erik Nelson: Cilj je da BiH postane zemlja u kojoj će se bolje poslovati

Poslovni ručkovi jedna su od naših tradicionalnih aktivnosti, kazao je sekretar ove komore

Erik Nelson na radnom ručku. S. Saletović

Piše: D. B. / Avaz.ba

30.9.2019

Američka trgovačka komora u BiH organizirala je danas radni ručak s članovima te s američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom (Eric).

Generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH kazao je da je ova komora akreditirani član Američke trgovačke komore u Vašingtonu.

- Poslovni ručkovi jedna su od naših tradicionalnih aktivnosti, a sve s ciljem da unaprijedimo poslovno okruženje unutar BiH, da komuniciramo s društvenom zajednicom na svim nivoima radi evidentiranja diskusije i poboljšanja poslovne linije unutar BiH. Također, promoviramo dva velika projekta koja su trenutno u realizaciji. Jedan je s USAID-om. Plan je da određeni broj mladih ljudi zaposlimo unutar članica - kazao je on.

Erik Nelson kazao je u izjavi za medije da mu je zadovoljstvo što prisustvuje organiziranom ručku.

- Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH već duži period daje podršku Američkoj trgovačkoj komori. Očekujemo od njih da budu kolektivna sila koja će okupljati kompanije i biznise da bi BiH postala zemlja u kojoj je lakše poslovati. Cilj je da se razvijaju ekonomija i ekonomski prosperitet kako bi došlo do sve većeg broja radnih mjesta te kako bi se gradila bolja budućnost - kazao je Nelson. 

Američka trgovačka komora oragnizirala radni ručak. S. Saletović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.