SVADBA

Poznato gdje će na medeni mjesec: Pogledajte prvi ples Amela i Amine Tuke

Mladenci se odlučili plesati uz pjesmu Željka Vasića “Zauvijek”

Amel i Amina. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

13.10.2019

Prvi ples Amela i Amine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka krunisao je jučer dugogodišnju ljubav sa svojom izabranicom Aminom Pivić, kćerkom poznate zeničke advokatice.  

Prije općinskog vjenčanja, mladenci su se najprije vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici, gdje je Tuka i završio školu hifza kod hafiza Safeta ef. Husejnovića, koji je i imao tu čast da mladence proglasi mužem i ženom.

Svim prisutnima podjeljene su hedije te bosanski lokum i halva, a vjenčanju su, pored porodice mladenaca, prisustvale brojne džematlije Sejmenske džamije, ali i Tukin trenere

Potom je u večernjim satima veličanstvena gala zabava nastavljena u hotelu “Dubrovnik” u Zenici, gdje je došao i matičar kako bi se obavilo i općinsko vjenčanje.

Na vjenčanju je prisustvovalo oko 200 zvanica, koje je zabavljao poznati pjevač Mirza Selimović. Jedan od najljepših i najemotivnijih momenata bio je svakako prvi ples, a mladenci su se odlučili da to bude uz pjesmu Željka Vasića simboiičnog naziva “Zauvijek”.


“Zauvijek nije dovoljno, zauvijek, sve bih ponovo, zauvijek, i opet malo je da sa tobom cijeli život ostanem”, samo je dio teksta ove emotivne pjesme, uz koju su mladi Amel i Amina otplesali svoj prvi ples i zakleli se na vječnu ljubav.

Kako saznajemo, nakon veličanstvenog vjenčanja, bračni par odlučio je medeni mjesec provesti na atraktivnim Maldivima.

Inače, prelijepa Zeničanka i naš proslavljeni sportista već četiri godine su u vezi. Upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet, mnogo prije njegovog svjetskog uspjeha.

Bio je student i živio je u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku i trčanje. Sve se dogodilo nakon što je Amina objavila svoju fotografiju da je apsolvent, nakon čega joj se Amel javio i pitao da idu zajedno na apsolventsko veče. Tada su se prvi put upoznali, a sedam dana nakon toga su se počeli zabavljati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.