RAZGOVOR

Adnan Hodžić po povratku iz Kine za "Avaz": Situacija je dramatična, ostajem u karantinu

Svi bh. građani su u kontaktu s Ambasadom BiH u Pekingu

Hodžić: Kontrole su prisutne i u supermarketima. Facebook

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

2.2.2020

Sarajlija Adnan Hodžić jučer je u Bosnu i Hercegovinu stigao iz Kine. U razgovoru za "Avaz" ispričao je kako se u zemlji koja je izvor opasnog koronavirusa osjeti panika među ljudima.  

- Ja sam jučer stigao u Sarajevo. U gradu u kojem sam bio zabilježeno je šest slučajeva koronavirusa, ali tu živi 6 miliona ljudi. U provinciji u kojoj sam ja tačno bio zabilježen je jedan slučaj. Epicentar je ipak daleko od tog grada - rekao je Hodžić za "Avaz". 

U razgovoru za naš portal istakao je i kako je situacija dramatična te da su kontrole prisutne čak i u supermarketima. Prije dolaska u Sarajevo prošao je dvije kontrole na koronavirus. 

Kontrole na aerodromima. AFP

- Pregledali su me u Kini. Ne može niko iz zemlje izaći ako ima bilo kakve simptome ili povišenu temperaturu. Ja nemam nikakve simptome, ali planiram da ostanem u kućnoj karantini dobrovoljno, jer razumijem situaciju - rekao je Hodžić. 

On je naveo kako se grupa bh. građana još nalazi u Kini te da nisu izrazili potrebu za povratkom. Svi su, kako je ispričao, u kontaktu s Ambasadom BiH u Pekingu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.