SARAJEVO

Sjednica završena u rekordnom vremenu: Klub Srba nije učestvovao u radu institucija BiH

Na ovaj način su demonstrirali odluku iz RS da se ne učestvuje u radu institucija BiH dok strane sudije ne odu iz Ustavnog suda BiH

Na početku sjednice intonirana himna Bosne i Hercegovine. M. Kadrić

Piše: A. Č. / Avaz.ba

14.2.2020

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH završena je za manje od dva sata. Na dnevnom redu bile su 33 tačke, a Klub Srba, gdje sjede SNSD-ovi i SDS-ovi kadrovi, glasali su protiv svih predloženih tačaka. Mladen Bosić (SDS) ne učestvuje u radu Doma, sjedi u sali, ali ne glasa.

Na ovaj način su demonstrirali odluku iz RS da se ne učestvuje u radu institucija BiH dok strane sudije ne odu iz Ustavnog suda BiH.

Tako je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH po hitnom postupku poslan u redovnu proceduru.

Na dodatna usaglašavanja otišli su Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima.


Sa sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nije izglasan ni Prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja sedam članova Ureda za razmatranje žalbi BiH u Sarajevu, gdje je između ostalih predložen Lazar Prodanović. On je glasao sam protiv sebe.

Nije usvojen nijedan izvještaj o radu, a odbijene su sve četiri inicijative Denisa Bećirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.