ZENICA

Dogovor nikad bliže, sutra deblokada grada?

Sutra ćemo razgovarati samo o budžetu, da se pokušamo skroz približiti i da se na Gradskom vijeću jednoglasno usvoji budžet, kaže Kasumović

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

18.2.2020

S današnjeg sastanka u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Drugi sastanak vijećnika i Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, ni danas nije urodio plodom, zbog čega je i dalje nastavljena blokada grada. 

No, svi prisutni vijećnici konstatirali su nakon sastanka da rješenje nikad nije bilo bliže. Prema riječima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, blizu su dogovora.

- Parlamentarnoj većini treba još malo da se konsultira. Za sutra je zakazan novi sastanak i obećali su da će deblokirati grad - kaže Kasumović.

Ističe da su razgovarali o tri ključna amandmana za većinu, i to “Zenicatransu”, putu za Babino i spomen-obilježju “Javorje”.

- Svaki dinar koji se uplati u “Zenicatrans” je bacanje para, bez stručne analize. Sutra ćemo razgovarati samo o budžetu, da se pokušamo skroz približiti i da se na Gradskom vijeću jednoglasno usvoji budžet - kazao je Kasumović.

Emina Tufekčić, predsjednica Kluba SDA u Gradskom vijeću Zenica, ističe da ostaju pri tome da treba institucionalno djelovati te da se vijećnicima treba dostaviti prijedlog budžeta za 2020. godinu.

- Ono o čemu su se svi vijećnici danas, prvi put, složili jeste da se treba raspravljati o prijedlogu budžeta za 2020. godinu. Sutra možemo očekivati da gradonačelnik dostavi prijedlog budžeta i samim tim deblokira grad - kazala je Tufekčić.

Za sutra u 16 sati najavljen je novi sastanak, na kojem, svi su optimisti, konačno treba biti postignut dogovor o deblokadi grada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.