SASTANCI

Dodik primio ruskog ambasadora Petra Ivancova

On je, također, istakao da se protivi da pripadnici Oružanih snaga BiH budu raspoređeni prema granici sa Srbijom

Ivancov i Dodik. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

5.3.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prenio je danas ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu da će srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH ostati dosljedni stavu da ne učestvuju u donošenju odluka sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu. 

Bit ćemo u organima, ali nećemo glasati za odluke koje su na dnevnom redu sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH koja je neprihvatljiva za srpske predstavnike, a shodno odluci Narodne skupštine Republike Srpske o antidejtonskom djelovanju ovog suda - naglasio je Dodik na današnjem sastanku s ruskim ambasadorom, koji je održan u Istočnom Sarajevu. 



Ivancov i Dodik. Predsjedništvo BiH

On je, također, istakao da se protivi i da pripadnici Oružanih snaga BiH budu raspoređeni prema granici sa Srbijom u slučaju pokušaja prelaska većeg broja migranata.

Sagovornici su se saglasili da su komentar i saopćenje SDA, u povodu oglašavanja ruskog ministarstva vanjskih poslova o stanju BiH, neistiniti, tendenciozni, nekorektni i ne doprinose dobrim odnosima između dvije zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.