BANJA LUKA

Stigla pomoć iz Rusije: Dodik i Ivancov dočekali avion u Mahovljanima

Pomoć Ruske Federacije na Aerodromu u Mahovljanima dočekali su, zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov

Avion sletio na aerodrom Mahovljani. Avaz

Avaz.ba

9.4.2020

Na Banjalučki aerodrom upravo je sletio ruski avion kojim je dostavljena pomoć BiH za borbu protiv širenja koronavirusa.

Pomoć Ruske Federacije na Aerodromu u Mahovljanima dočekali su, zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Avion sletio na aerodrom Mahovljani. Avaz

Iz Predsjedništva BiH ranije je saopćeno da je Dodik zatražio od predsjednika Rusije Vladimira Putina pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, a razgovarao je i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom o epidemiološkoj situaciji u RS.

Predviđeno je da na aerodrom u Banjoj Luci danas slete tri aviona sa medicinskom opremom i materijalima koje Ruska Federacija donira Republici Srpskoj, dodaje se u saopćenju iz Dodikovog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.