UPOZORENJA

Pojačane policijske aktivnosti tokom prvomajskih praznika

Starijima od 65 godina kretanje je zabranjeno osim ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati

Hadžiabdić: Zamolio građane da poštuju naredbe. Avaz

Avaz.ba

30.4.2020

Budući da predstoje prvomajski praznici, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Mirza Hadžiabdić podsjetio je na određene aktuelne naredbe koji je donio Federalni štab civilne zaštite.

- Starijim od 65 godina je zabranjeno kretanje, osim ponedjeljkom, srijedom i petkom u periodu od 9 do 13 sati, te mlađim od 18 godina, izuzev utorkom, četvrtkom i subotom, kada im je dozvoljeno kretanje od 14 do 20 sati - naveo je Hadžiabdić.

Dodao je kako će u vrijeme praznika, prvog, drugog i trećeg maja biti zabranjeno okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu, kao i biti uvedena policijski sat, odnosno zabrana kretanja od 22 sata navečer do 5 sati ujutro.

- Tokom ovog perioda svi službenici MUP-a KS poduzeće sve aktivnosti kontrole poštivanja aktuelnih naredbi, kako bi smo spriječili širenje koronavirusa. Pojačati ćemo policijske aktivnosti na ulicama, trgovima, ali i izletištima - poručio je Hadžiabdić.

Apelovao je na sve građane da se pridržavaju svih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i policije. 

Po njegovim riječima, u posljednja 24 sata, zbog kršenja naredbi o obaveznoj socijalnoj i fizičkoj distanci i neophodnog korištenja zaštitne opreme na javnom mjestu, prekršajno su sankcionisane 53 osobe.

Četiri osobe su prekršile mjere izolacije, s čim su upoznati inspekcijski organi, dok je jedna osoba u saradnji sa Zavodom hitne medicinske pomoći smještena u izolaciju. 

Hadžiabdić je čestitao Prvi maj i još jednom zamolio građane da poštuju naredbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.