IDEJE

Lovac Sejad izgradio kapiju i most

U avliji, osim voća i hladovine, ima i paunova, fazana, a tu su i stari alati

Jahić ispred svoje kapije. Avaz

Piše: B. Grgić / Avaz.ba

1.6.2020

Sejad Jahić, lovac, ljubitelj prirode, čovjek koji u slobodno vrijeme piše poeziju i zanimljive zabilješke, fotografira, uzgaja zanimljive životinje i skuplja starine, okušao se i kao graditelj. I to veoma nadahnut i uspješan. 

Grandiozna kapija

Podrška supruge Subhije. Avaz

Na samom ulazu na imanje, koje se nalazi na obroncima planine Prosare, Sejad je izgradio grandioznu kapiju i romantični most. Bagrem je pronađen u Prosari i poslužio je za izradu stubova i grede.

- U pronalaženju stabla pomogao mi je Živko Goga, dugogodišnji šumar. Moje dobre komšije pomogle su mi da sve ovo postavimo. Supruga Subhija bila je tu s metrom i kontrolirala je li sve po planu. Često nas je posluživala kafom i osvježavajućim napicima - rekao je Sejad. 


Ljubav prema ranču

„Jahića raj pod Ćeriminom stranom“ najvjerovatnije će pisati iznad kapije. U avliji, osim voća i dobre hladovine, moguće je sresti paunove, fazane, a tu su i stari alati, oprema...  

- Kapiju i most izgradio sam iz velike ljubavi prema ranču, a naravno i supruzi Subhiji. Predložit ću joj da je prenesem kroz kapiju, barem zbog fotografiranja - rekao je Sejad i dodao da će napraviti teferič i očekuje veliki broj prijatelja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.