MOSTAR

Ususret tradicionalnoj manifestaciji: Sa Starog mosta u nedjelju će se otisnuti brojni skakači

Sve je spremno za našu manifestaciju, iako je veliki problem napravila situacija s koronavirusom, rekao Oručević

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

23.7.2020

Tradicionalni, 454. po redu visinski skokovi sa Starog mosta bit će održani u nedjelju,26.jula, s početkom u 16 sati, potvrđeno je na današnjoj pres-konferenciji Kluba skakača u vodu „Mostari“, koji i organiziraju ovu čuvenu manifestaciju. 

- Sve je spremno za našu manifestaciju, iako je veliki problem napravila situacija s koronavirusom, naravno, ne samo nama, već čitavom svijetu. Zbog toga, odnosno, epidemioloških mjera koje su na snazi, bit će dopušteno prisustvo samo 300 posjetilaca. Među njima su djeca iz škole „Mostari-Juniori“ i glavni donatori koji su novčano pomogli održavanje manifestacije - kazao je Saša Oručević, portparol Kluba. 

Oručević je podsjetio da Klub, kao i inače, izlazi ususret svim skakačima, koji na ovo prestižno takmičenje dolaze iz cijelog regiona.

- Konačne spiskove imat ćemo u nedjelju u 13 sati, najavljen je dolazak naših sportskih prijatelja iz Srbije i Crne Gore, dok će dolazak Slovenaca zavisiti dosta od prelaska granica. Po našim procjenama , bit će između 40 i 50 skakača, naravno, računajući lokalne skakače - naveo je Oručević.

S pres-konferencije: Građani pozvani da ostanu kućama. M. Smajkić

Iako su, kako je naglasio, skokovi duša ovog grada, ipak, zbog trenutne situacije , građanima je upućen apel da budu odgovorni, odnosno, poručeno je da će se skokovi moći pratiti putem direktnog TV prijenosa.

- Ovo je prvi put da pozivamo ljude da ostanu kod kuće i da putem svojih TV ekrana prate skokove. Uvijek je bilo suprotno, ali vidite da su sva velika sportska dešavanja u problemima, no, mi skokove nećemo otkazivati, tradicija se neće prekinuti, a skokove ćemo, takoreći, dovesti ljudima kući - poručio je on.

U sastavu ovogodišnjeg stručnog žirija koji će ocjenjivati skokove, u dvije discipline, na noge i na glavu su Alica Jakirović, kao predsjednik, Semir Drocić, Samir Zukanović Lile, Haris Škoro i Ermin Zukanović Kima.

Također, mostarski „ikari“ su povodom 16.godišnjice obnove Starog mosta za najmlađe skakače, ali i sve građane Mostara organizirali skok koji je izveo Ermin Sarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.