PREDSJEDNIK HDZ-A BIH

Dva sastanka Čovića i američkog ambasadora u jednom danu

Kako su kazali iz Ambasade SAD-a u BiH, razgovarali su o značaju zajedničke posevećenosti reformama koje Bosna i Hercegovina mora realizovati u okviru euroatlantskih integracija

Dragan Čović i Erik Nelson. Američka ambasada

Piše: D. H.

20.10.2020

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik presjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas dva sastanka sa ambasadorom SAD-a u BiH Erikom Nelsonom  Ericom Nelsonom.   

Kako su kazali iz Ambasade SAD-a u BiH, razgovarali su o značaju zajedničke posevećenosti reformama koje Bosna i Hercegovina mora realizovati u okviru euroatlantskih integracija.

- Podvučena je potreba za dijalogom i konsenzusom sa koalicionim partnerima kako bi ispunili očekivanja građana, naveli su iz Ambasade SAD-a.





Drugom sastanku prisustvovao je i šef evropske Delegacije u BiH Johann Sattler. Kako je rekao Dragan Čović, razgovarali su o socio-ekonomskim reforamama i ekonomskom oporavku.

- Razgovarali smo i o značaju principima legitimnog predstavljanja i ustavnosti te njihove uloge u evropskoj BiH, kazao je Čović na Twitteru.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.