SARAJEVO

Zvanično: MVP BiH obaviješteno o nedolasku Sergeja Lavrova u BiH

Obaviješteni smo da je ministar Lavrov bio u kontaktu s zaraženom osobom pa je u samoizolaciji - rečeno nam je iz MVP BiH

Lavrov: Nalazi se u samoizolaciji. Arhiv

Piše: M. Aš.

27.10.2020

Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVP) obaviješteno je danas od Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu da se odgađa posjeta šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova našoj zemlji. Ova informacija potvrđena nam je iz kabineta ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

- Obaviješteni smo da je ministar Lavrov bio u kontaktu s zaraženom osobom pa je u samoizolaciji - rečeno je za "Avaz" Denis Hadžović, šef kabineta ministrice Turković.  

Lavrov se sutra u Sarajevu u pola 11 trebao sastati s članovima Predsjedništva BiH,a u pola 13 s ministricom Turković. Bio je planiran  i sastanak s Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu. 

Ministar Lavrov se osjeća dobro, a posjeta nije u potpunosti otkazana, već je odgođena na određeno vrijeme", rečeno je u Ambasadi Ruske Federacije.


Iz ruske Ambasade nisu mogli da preciziraju tačan termin kada bi posjeta ruskog šefa diplomatije BiH mogla da bude realizovana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.