BEČ

Ministrica Turković, ambasador BiH Kozarić i predstavnici bh. udruženja u Austriji odali počast žrtvama

Posjetili su tri lokacije u centru grada, a na mjestu napada položeno je i cvijeće

Ministrica Turković, ambasador BiH Kozarić i predstavnici bh. udruženja u Austriji odali počast žrtvama. Avaz

Piše: Al. B.

4.11.2020

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić, predstavnici Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Austriji “Consilium Bosniacum”, koje okuplja 23 udruženja u ovoj zemlji, danas su odali počast žrtvama terorističkog napada u Beču. Posjetili su tri lokacije u centru grada, a na mjestu napada položeno je i cvijeće.  

- Ovdje smo decenijama u Austriji i odmah smo osudili ovaj strašni teroristički zločin. To je nešto što se moglo svakome desiti jer i naša djeca su u to vrijeme bila prisutna u gradu. Ovako nešto se mora osuditi, ovo se ne smije dešavati nikome u svijetu, pa smo zbog toga željeli na ovaj način iskazati saosjećanje sa porodicama poginulih i ranjenih – kazao nam je potpredsjednik Saveza bh. udruženja u Austriji, Dževad Majdančić.


Ministrica Turković, ambasador BiH Kozarić i predstavnici bh. udruženja u Austriji odali počast žrtvama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U terorističkom napadu, kojeg je u ponedjeljak izveo dvadesetogodišnji državljanin Austrije porijeklom iz Sjeverne Makedonije, Kujtim Fejzulaj, poginulo je pet osoba, a 22 osobe su hospitalizirane u bečkim bolnicama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.