OPĆINA CENTAR

Mladi sportisti Benjamin i Neal Ahmedbegović dobili nagradu

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina

Načelnik Mandić sa nagrađenim sportistima. Općina Centar

A. Na.

12.1.2021

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa savjetnikom Draškom Lukovićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić ugostio je jučer uspješne mlade sportiste Benjamina i Neal Ahmedbegović. 

Naime, Benjamin Ahmedbegović je mladi atletičar koji je na dvoranskom prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine u atletici, održanom 26. decembra 2020. godine, osvojio prvo mjesto u disciplini 60 metara u kategoriji mlađih juniora. 

Mlada plivačica Neal Ahmedbegović je na Zimskom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju, održanom 26. decembra 2020. godine u Banja Luci, u kategoriji 100 metara delfin i seniorskoj konkurenciji takmičara, osvojila prvo mjesto. Također, na pomenutom takmičenju, u kategoriji 100 metara kraul i 200 metara slobodno, osvojila je dva treća mjesta.   

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja općine Centar Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.