U PROTEKLA 24 SATA

U Općoj bolnici rođeno šest beba, na hospitalizaciji 75 pacijenata

U okviru jutarnjeg sastanka Covid tima dr. Ivan Keser, specijalista anesteziolog, je održao predavanje o temi "Oksigenoterapija"

Predavanje dr. Ivana Kesera o liječenju kisikom. Opća bolnica

A. K.

28.4.2021

U Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u posljednja 24 sata je pregledano 18 pacijenata kojima su pružene 54 usluge. Na bolničko liječenje je primljeno njih pet pacijenata, šest pacijenata iz Covid odjela je otpušteno kući.

Ukupan broj hospitaliziranih jutros iznosi 75 pacijenata, od kojih je devet na postintenzivnoj njezi, osam je na intenzivnoj, dva pacijenta su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i šest je na high flow (visokom protoku kisika).

Jučer nije bilo smrtnih ishoda, saopćeno je iz ove ustanove. U okviru jutarnjeg sastanka Covid tima Opće bolnice dr. Ivan Keser, specijalista anesteziolog, je održao predavanje o temi "Oksigenoterapija" (liječenje kisikom).

Prethodnog dana u Općoj bolnici je obavljeno ukupno 956 pregleda, 12 operacija i pružene su 4.823 zdravstvene usluge, a na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno šest beba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.