DOBIO POZIV NA SASLUŠANJE

Begić: Ovo ljuti čovjeka, MUP RS je izvršni komitet Izvršnog komiteta SNSD-a

Kazao je da su podaci u njemu netačni, te da će razmisli da li će se tako nepismeno napisanom pozivu odazvati

Ivan Begić. Arhiva

A. K.

3.5.2021

Ivan Begić, zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u gradskoj skupštini Banje Luke, dobio je poziv na saslušanje PU Banja Luka. Njemu se na teret stavljaju prekršaji iz člana 22. i 24. Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na ometanje ili sprečavanje djelovanja državnih organa. 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je Izvršni komitet Izvršnog komiteta SNSD-a -  poručio je Ivan Begić u saopćenju za javnost.

Riječ je o političkom progonu, navodi on, te poziva MUP da prestane proganjati građane zbog izraženog mišljenja.

- Ovo stvarno ljuti čovjeka. Imate slušaj da presuđeni kriminalac Marinko Lovre (ženi izvadio zdrav organ, primao mito) za šta je i presuđen umjesto da ide u zatvor, dobije od Vlade Đajića posao da nas liječi u UKC-u Republike Srpske. Nevjerovatno. Onda Izvršni komitet donese odluku da popravi rejting stranke u Banjoj Luci i to misli da radi političkim progonom preko MUP-a - kaže Begić.

Begiću uručen poziv na saslušanje. Ivan Begić

Dan slobode medija koji se u svijetu danas obilježava bi trebao biti opomena i za MUP, smatra on.

- Sjetimo se da su 25. decembra 2018. godine na Trgu Krajine svijetu pokazali da su iznad svakog čovjeka, pa i medija. Taj dan su hapšeni i novinari, mlatili i krv prolili narodnim predstavnicima, zbog čega su kažnjeni na idućim izborima. Ako ovako nastave nisam siguran da li će se dobro provesti na izborima 2022. godine - zaključio je Begić.

Begić u saopćenju objašnjava da mu poziv nije uručen lično, da su podaci u njemu netačni, te da će razmisli da li će se tako nepismeno napisanom pozivu odazvati, budući da za takvo nešto ima i zakonsko pravo.

- Ako nisu u stanju napisati poziv, kako očekujete da su u stanju pravično provesti prekšajni ili krivični postupak - poručuje Begić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.