SPUTNJIK V

U RS stiglo još 25.000 doza vakcina protiv koronavirusa

Nove isporuke se očekuju u narednom periodu

Vakcine će biti distribuirane zdravstvenim ustanovama u RS. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS

A. K.

28.5.2021

U bh. entitet Republika Srpska stiglo je još 25.000 doza vakcina "Sputnjik V", koje su smještene su u prostorije banjalučke kompanije "Krajina grupa".

Riječ je o 25.000 doza prve komponente ove vakcine koje će, nakon procedure kontrole kvaliteta serije u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, biti distribuirane zdravstvenim ustanovama širom ovog entiteta za nastavak procesa imunizacije stanovništva protiv koronavirusa, saopćeno je iz Minstarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Primopredaji vakcina prisustvovao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić koji je istakao važnim to da postoji kontinuitet u isporuci vakcina, kako bi proces vakcinacije stanovništva mogao da se odvija nesmetano i da se dodatno ubrza.

- Sa prethodnim isporukama vakcina "Sputnjik V" i "Sinopharm" koje smo nabavili, kao i vakcina "Pfizer" i "AstraZeneca" koje pristižu iz mehanizma COVAX i posredstvom "EU for helt" programa, na raspolaganju imamo značajne količine vakcina, a očekujemo i nove isporuke u narednom periodu - rekao je Šeranić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.