NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Snimci Dženanovih ubica namjerno su obrisani

Delegacija RS predvođena Miloradom Dodikom, iz Beograda se vraća praznih ruku. Od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nisu dobili podršku za blokiranje i napade na dolazećeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita

Piše: Avaz.ba

3.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Snimci Dženanovih ubica namjerno su obrisani.

Saznajemo šta su utvrdili vještaci koje je angažiralo Tužilaštvo BiH: Snimci Dženanovih ubica namjerno su obrisani. Naime, Kantonalni sud u Sarajevu dostavio je prije nekoliko dana Tužilaštvu BiH centralnu jedinicu kompjutera koji je bio uvezan i na kojem su bili pohranjeni snimci videonadzora s hotela „Kristal“ na Ilidži, a odnosi se na istragu o predmetu „Dženan Memić“.

Analiziramo rezultate sastanka delegacije RS s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Delegacija RS predvođena Miloradom Dodikom, iz Beograda se vraća praznih ruku. Od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nisu dobili podršku za blokiranje i napade na dolazećeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Komentar dana „Dokazani zločini“ napisao je Alen Bajramović.

Ekskluzivno saznajemo prijeti li Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine ponovo suspenzija - UEFA otvorila istragu o bh. fudbalu. Unija evropskih fudbalskih asocijacija, nakon niza premijerligaških slučajeva u tek završenoj sezoni - od sudijskih previda i(li) lakrdija koji su rezultirali brojnim žalbama klubova, do istupanja iz lige FK Olimpik i teških optužbi iz FK Mladost Doboj Kakanj, koji nije ni na Drugostepenoj komisiji dobio licencu, otvorila je dosje “bh. fudbal”, saznaje „Dnevni avaz“ u sjedištu UEFA-e u Nionu.

Ličnost dana je Mensur Mušija.

Na stranama Globusa čitajte upozorenje stručnjaka. Profesor kliničke mikrobiologije Univerziteta Kembridž Ravi Gupta: Korona će se čudno ponašati, slijede supermutirani virusi.

Donosimo detalje sa sjednice Interresorne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH. Ambasador SAD u BIH Erik Nelson je poručio: Krivično goniti one koji čine izborne prevare.

Pročitajte i detalje nove afere u vezi javnih nabavki: Za lijekove zatvorenicima 2 miliona KM!

Na stranama Mozaika čitajte reportažu iz Crne Gore. Poslije Tvrtka I još jedan Bosanac utkao se u historiju primorskog gradića: Herceg-Novi čuva uspomenu na Ivu Andrića.

Na stranama crne hronike pronađite detalje akcije „Kolonija“ u kojoj su pripadnici FUP-a i MUP-a KS priveli 20 osoba: Prisluškivali dilere pa otkrili sumnjive inspektore.

MUP RS Otkriven međunarodni šverc droge: Trgovci kokainom pali u „Argentini“.

Na stranama jet seta donosimo izvještaj „Na setu sa...“ - Boris Ler igra jednu od uloga u ostvarenju bh. oskarovca „Deset u pola“: Danis Tanović je strog reditelj, ali i divan čovjek, koji voli svoje saradnike.

Na stranama sporta čitajte - NBA LIGA Stigla zvanična potvrda iz SAD: Kamenjaš i Matković prijavljeni na draft.

Pročitajte i izvještaj sa prijateljske utakmice reprezentacije BiH sa Crnom Gorom: Šehić spasio „Zmajeve“.

U današnjem broju „Avaza“ donosimo i prilog „Bh. biznis“, a pročitajte priču o kompaniji iz Gračanica koja proizvode dizalice nosivosti od 500 kilograma do stotinu tona.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.