DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Najdraže čestitke iz mog Sarajeva

Već se licitira imenima mogućih kandidata, hoće li opozicija opet nabaciti pobjedu Bakiru Izetbegoviću

Avaz.ba

30.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: 

Advokatski tim „Avaz-roto pressa” jučer je održao sastanak s predsjednicom Općinskog suda u Sarajevu Janjom Jovanović povodom odluke ove pravosudne institucije kojom je „Avaz-roto pressu“ rješenjem sutkinje Mirsade Karahmetović s računa skinuto 212.000 KM nepostojećih sudskih penala. Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz“ ugledni advokat Ifet Feraget, koji se pridružio advokatskom timu “Avaz-roto pressa”.

Upravo zbog toga je urednički kolegij i novinari „Dnevnog avaza“ stoga odlučio i obavijestio javnost da smo donijeli odluku da privremeno odustajemo od najavljenih protesta zakazanih za srijedu ispred Općinskog suda u Sarajevu.

- Ostajemo u nadi da će ovaj slučaj, nakon reakcije javnosti i strukovnih udruženja za zaštitu slobode medija, promijeniti opasno i nedemokratsko društveno stanje u kojem korumpirani politički moćnici na vlasti vrše pritisak i diktiraju odluke i ponašanje pojedinih sudija i tužilaca. Posebno zahvaljujemo našim brojnim čitaocima koji su prethodnih dana slali poruke podrške našim novinarima i najtiražnijem i najutjecajnijem dnevnom listu u BiH da nastave izvještavati o devijacijama i sistemskoj korupciji pojedinaca koji misle da su gospodari slobode, života i egzistencije građana - saopćio je urednički kolegij redakcije "Dnevnog avaza".

Čitajte i šta otkrivaju dokumenti Tužilaštva BiH: Osmica sa zanatom upisao fakultet.

Komentar dana napisao je Nermin Demirović: Četa Bosanaca.

Za "Dnevni avaz" ekskluzivno je govorio Vladimir Petković, selektor Švicarske te poručio: Najdraže čestitke dobio sam iz Sarajeva.

Onkološki bolesnici prioritet na papiru, iako ljekari poručuju da trebaju što prije na vakcinaciju. Pročitajte šta o tome kažu stručnjaci iz oblasti medicine. Istovremeno, zbog delta soja, koji prijeti i građanima BiH, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravlja predložio produženje epidemioloških mjera u FBiH.

Ličnost dana je Haris Seferović: Potopio prvake.

Na stranama Globusa pročitajte sve o online konferenciji "Mali Šengen" kojoj su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev te su pozvali zemlje zapadnog Balkana na saradnju.

- Tražimo slobodno kretanje ljudi, roba i kapitala širom regiona - zajednička je poruka.

 Centar „Global Analitika“ upozorava da je govor mržnje u BiH poprimio široke razmjere.

Kada je riječ o utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva, historijski zapis nam kristalno jasno otkriva - ovu poziciju, s izuzetkom 2006., kada je pobijedio Haris Silajdžić, redovno osvaja SDA. Već se licitira imenima mogućih kandidata, hoće li opozicija opet nabaciti pobjedu Bakiru Izetbegoviću.

Meteorolozi i u narednom periodu prognoziraju visoke temperature: Toplotni udar može dovesti i do smrti.

U rubrici Klub poznatih na pitanja je odgovarao Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo: Najbolji poklon koji  sam dobio je hadž.

Najveća potrošnja u Sarajevu je u večernjim satima od 19 do 22 sata: Sve manje vode na izvo rištima, zalihe se troše na pranje tepiha, zalijevanje...

Vatrogasci sjekli lim kako bi izvukli nastradale iz olupina u jučerašnjoj stravičnoj nesreći na putu Bijeljina – Tuzla.

Na stranama Crne hronike pročitajte još i o podizanju optužnice Tužilaštva ZDK protiv trojice Zeničana, inače pripadnika navijačke grupe „Robijaši“, koja podržava NK Čelik, zbog revolveraškog obračuna, ali i sve o hapšenju pijanog policajca zbog prijetnji košarkaškom reprezentativcu Srbije Miroslavu Raduljici na kojeg je potegnuo i pištolj.

Na stranama Panorame pročitaje: Mještani Moševca samoinicijativno pokrenuli akciju sanacije puta - Na Rudinama očekujemo 2.000 ljudi. Također, donosimo vam brojne druge zanimljive vijesti iz gradova širom BiH.

Novinari Jet-seta donose vam zajedničku priču reditelj Ademira Kenovića i pisca Damira Ovčine. Kenović snima film i seriju prema romanu Ovčine "Kad sam bio hodža", a obojica govore za "Dnevni avaz" o tome.

Veliki skandal na Evropskom prvenstvu: Hrvatska nosila grb NDH.

Za "Avaz" je iz Sankt Peterburga govorio napadač reprezentacije Švicarske Haris Seferović (29) nakon što je njegov tim izbacio svjetskog prvaka Francusku s EURO-a 2020.

- Drago mi je što sam obradovao i moje Sanjane, te sve Bosance i Hercegovce. Znam za koju državu igram, ali i odakle sam – rekao je, između ostalog, Seferović.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.