DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Miloševićevi obavještajci osuđeni za zločine u BiH

Građani Bosne i Hercegovine od danas mogu ući u Hrvatsku uz određene “olakšice” koje je jučer usvojila vlada ove zemlje

Avaz.ba

1.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Miloševićevi obavještajci osuđeni za zločine u BiH.

Historijska presuda šefovima tajne službe Srbije. Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) osudio je jučer bivše čelnike Službe državne bezbjednosti (SDB) Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića Frenkija na po 12 godina zatvora zbog zločina “Crvenih beretki” nad nesrpskim stanovništvom u Bosanskom Šamcu u proljeće 1992. godine.

Testovi ostaju, ukinute rezervacije. Građani Bosne i Hercegovine od danas mogu ući u Hrvatsku uz određene “olakšice” koje je jučer usvojila vlada ove zemlje. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da će građani trećih zemalja, među kojima je i BiH, u tu zemlju moći ući bez posebnog (ekonomskog) razloga, što do sada nije bio slučaj.

Komentar dana napisao je Edin Skokić: Sudska (ne)pravda.

Porazne prognoze EBRD-a za našu zemlju. BiH će imati najniži rast BDP-a u regionu. Zoran Pavlović, ekonomski analitičar, smatra da je ocjena EBRD-a tačna, imajući u vidu činjenicu da, kako kaže, u BiH nema nikakvog interesa za podršku ekonomskom razvoju i realnim sektorima privrede i poljoprivrede.

Veliki poraz Rusije i Dodika u Vijeću sigurnosti UN-a: Šta će Šmit morati uraditi da bi OHR bio zatvoren. Šmit će 1. avgusta stupiti na dužnost uprkos Dodikovim najavama da će Rusija blokirati imenovanje.

Ličnost dana je Barton Hol: Historijska odluka.

Na stranama Globusa pročitajte šta je ruski predsjednik odgovorio građanima. Putin: Doći će vrijeme kada ću imenovati nasljednika.

Kolumna Kristin Tudik, Dejvida Saundersa i Samre Filipović-Hadžiabdić: Rodna ravnopravnost - već u ovoj generaciji! Pandemija je razotkrila koliko su zaista osjetljiva i krhka postignuća u oblasti prava žena.

Veliko slavlje: U dolini Sane nije se spavalo nakon velike pobjede Švicarske nad Francuskom. Hrustovo i Sanski Most ponosni na Harisa Seferovića.

Obilježena godišnjica pogibije legendarnog komandanta: Midhad Hujdur Hujka bio je heroj za ponos.

U rubrici Klub poznatih na pitanja je odgovarala Snježana Miljković, direktorica Narodne biblioteke u Bosanskoj Gradišci: Uzor su mi moralni i dobrodušni ljudi.

Investicijski projekti na stolu resornog ministra: ZOI '84 ponovo prodaje hotel ’Igman’ na Velikom polju.

Na stranama Crne hronike pročitajte osamdesetogodišnji pedofil iz Nevesinja u pritvoru. Pohotni starac dirao djevojčice u parku. Oni koji poznaju starca, kako smo saznali, u nevjerici su i skloni su priči da je riječ o osveti osobe koja ga je prijavila, a sve zbog ranijih nesuglasica i razmirica između njih dvoje.

Na stranama Panorame: Vrijedni poljoprivrednici i po velikim vrućinama u polju. Kažu kako se raditi mora i na plus 35 jer treba osigurati hranu za zimu.

Novinari Jet-seta donose vam priču o ljepotici s tribina. Amina Seferović podržava supruga na EP u fudbalu: Haris je psihički nesalomljiv.

Damir Hadžović nakon velike pobjede: ’Bosanski bombarder’ pred novim ugovorom.

Za "Avaz" je iz iz Karlsruea govorio trener njemačkog bundesligaša Zlatan Bajramović koji nam je prenio prve reakcije nakon ispadanja (0:2) Elfa s Evropskog prvenstva od starog rivala – Engleske.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.