NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Hapšenje Vranja uzburkalo regiju

Za "Avaz" govori majka dječaka koji je napadnut u parku kod Vijećnice: Kada sam vidjela snimak kako mi tuku sina, završila sam u Hitnoj

Piše: Avaz.ba

14.9.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Hapšenje Vranja uzburkalo region.

Hapšenje Edina Vranja, bivšeg rukovodećeg službenika Federalne uprave policije (FUP), u Srbiji pogoršalo je ionako krhke odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine. Pročitajte šta nam je beogradski advokat Boris J. Zorko rekao. Vranj bi danas trebao biti ispitan u Tužilaštvu.

O hapšenju Vranja za „Avaz“ govori profesor Sandi Dizdarević. Kako nam je rekao, zbog špijunaže u korist Srbije neko treba krivično odgovarati.

Komentar dana piaso je Erdin Halimić: Novalićeva matematika.

Neizvjesna je sudbina najvećeg poratnog energetskog projekta. Vlada traži podršku za novi ugovor o Bloku 7.

Ličnost dana je Danil Medvedev: Osvojio prvi Gren slem.

Članovi bh. ekspertnog tima 28. septembra odlaze na Trgovsku goru da bi na licu mjesta sagledali šta Hrvatska trenutno radi na toj lokaciji, gdje planiraju da skladište radioaktivni otpad i istrošeno gorivo iz Nuklearne elektrane „Krško“, potvrdio je za „Avaz“ predsjedavajući ovog tima Emir Dizdarević. 

Na stranama Mozaika donosimo životu priču Vehida Ramića: Nakon teškog puta do diplome i više od 100 molbi za posao ipak je napustio BiH. Pročitajte šta ovaj magistar Fakulteta političkih nauka u Sarajevu kaže o stanju u BiH.

Mještani Turbeta potpisali su peticiju i traže smjenu odgovornih. Pitaju ko je kriv za smrt dječaka.

Za "Avaz" govori majka dječaka koji je napadnut u parku kod Vijećnice: Kada sam vidjela snimak kako mi tuku sina, završila sam u Hitnoj.

Emotivnim svjedočenjem oca ubijenog Vedada Ibrahimovića jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda Sarajevo, kojim je predsjedavala sutkinja Žana Knežević, nastavljeno suđenje Benjaminu Arslanagiću, koji se tereti da je 27. marta ove godine kod SCC-a automobilom usmrtio Vedada Ibrahimovića.

Poznate dame koriste posljednje dane ljeta. Toplo, septembarsko vrijeme idealno je za one koji uživaju u odmoru na plaži bez prevelikih gužvi. Mnoge poznate dame odlučile su iskoristiti miholjsko ljeto te poraditi na svom preplanulom tenu kako bi ga zadržale što duže.

Na stranama Sporta donosimo intervju s Denisom Zvonićem, stubom odbrane Veleža, koji za “Avaz” govori uoči mostarskog derbija.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.