NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH pod vodom

Rijeka Željeznica ugrozila na desetine kuća. Ekipa "Dnevnog avaza" bila je na licu mjesta

Avaz.ba

6.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH pod vodom.

Nakon velikih padavina tokom noći petak je donio brojne probleme s poplavama. Mnoga naselja su pod vodom, a još je teško procijeniti materijalnu štetu. Ono što je najvažnije, za sada nema ljudskih žrtava. Donosimo detalje sa poplavljenih područja u BiH.

Rijeka Željeznica ugrozila na desetine kuća. Ekipa "Dnevnog avaza" bila je na licu mjesta. Pročitajte šta smo zabilježili na terenu.

MJEŠTANI U STRAHU Poplave i klizišta pogodili i Hercegovinu. Problemi s poplavama i klizištima nisu zaobišli ni Hercegovinu. Iako je u petak situacija na području općine Jablanica bila nešto bolja, posljedice velikog nevremena i dalje su vidljive.

Hiljade mladih aktivista izašle su u petak na ulice Glazgova na proteste protiv, kako su kazali, opasnog nedostatka djelovanja čelnika na klimatskom samitu COP26, koji se već nekoliko dana održava u ovom škotskom gradu. Ovo je tema o kojoj se bavimo na stranama Globusa.

Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta, kazao je u petak, uoči dolaska u posjetu Bosni i Hercegovini, kako želi bh. građanima poručiti da novog rata neće biti.

TRADICIJA  Mještani Puračića svoj specijalitet ne daju zaboravu, zanimljiv je tekst na stranama Mozaika.

Pucnjava ispred ugostiteljskog objekta, tema je o kojoj se bavimo na stranama Crne hronike.

Strane sporta posvećene su Lani Pudar. Nakon osvojenog petog mjesta u disciplini 200 metara delfin, najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) u petak je na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju izborila finale utrke na 100 metara delfin.

PREMIJER LIGA BiH Andrej Đokanović najavio duel u Bijeljini.

Tomislav Ivković, šef stručnog štaba Željezničara govori za naš list.

U dvobroju "Dnevnog avaza" nalazi se prilog "Panorama sedmice" u kojem možete pročitati zanimljive razgovore sa Ivom Josipovićem bivšim predsjednikom Hrvatske te Borisom Tadićem, bivšim predsjednikom Srbije.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.