NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu": Ko se nalazi na crnoj listi SAD

Američke sankcije su na stolu, ali nisu usmjerene na RS, već na pojedince i kompanije koje ih prate, kazao je Gabrijel Eskobar

Piše: Avaz.ba

10.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ko se nalazi na crnoj listi SAD.

Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar) kazao je da su američke sankcije na stolu, ali nisu usmjerene na RS, već na pojedince i kompanije koje ih prate.


Tužna vijest: Umrla je Hajra Ćatić, srebrenička heroina. Majčino srce nije izdržalo do kraja, nije dočekala da nađe kosti svog ubijenog sina Nine.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Tajipovi vazali.

„Avazovi“ reporteri i jučer su bili na licu mjesta u Topčić Polju, gdje i dalje traje potraga za dvojicom radnika iz Turske koji su prekjučer upali u rijeku Bosnu.

Najmanje pet osoba osumnjičeno je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Za Aleksandrom Macanom će biti raspisana potjernica.

Ličnost dana je Jasmila Žbanić: Rediteljica za pobjede.

Na stranama Globusa donosimo: Hiljade migranata iz Bjelorusije žele preko Poljske u Njemačku, napeto je na istočnoj granici EU.

Parlament FBiH uvodi sankcije zastupnicima: Nema paušala za nedolazak! Staje li se u kraj ispijanju kafa u restoranu Parlamenta?

Čitajte i kako su bh. robotičari bez podrške osvojili prvo mjesto na Olimpijadi: Digli kredit da se takmiče, a onda osvojili svijet.

Bivša direktorica ’savila tabak’ i angažirala advokate: Pendek će tužiti  Hadžiahmetovića za klevetu o zapošljavanjima u ViK-u.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje pljačke u Novom Travniku, gdje su lopovi plinom raznijeli dva bankomata u sklopu trgovine “Best” i odnijeli blizu 30.000 KM.

Gračanica: Mještani u Sprečkom polju pitaju zašto ’Suhi most’ u Karanovcu nikad nije stavljen u funkciju.

Miodrag Radonjić, Baća iz franšize „Južni vetar“, za „Avaz“ uoči dolaska u Sarajevo: Volio bih glumiti s Emirom Hadžihafizbegovićem.

Sport: Nikolina Babić,  košarkaška reprezentativka BiH - Želimo pobjedu pred našim navijačima.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - Eldar Ćivić, naš reprezentativac iz Ferencvaroša, kaže za „Avaz“ da će veliki plus biti podrška s tribina.

Selektor “Zmajeva” Ivajlo Petev već odavno je u predstojećim utakmicama i ne spava zbog Džeke.

U današnjem "Dnevnom avazu" čitaocima poklanjamo prilog „Porodica i zdravlje".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.