PRAZNICI

Vidljive promjene za koje su potrebni samo volja i trud: Klizalište i jelke oživili Goražde

I usred dana ima dosta posjetilaca, kako starijih tako i dječice, koja su nam najvažnija, kaže pomoćnica gradonačelnika Adisa Borovac

Klizište u funkciji. avaz

Piše: A. Bajramović

26.12.2021

Nekoliko novogodišnjih jelki u gradu i klizalište na otvorenom prednovogodišnju atmosferu u Goraždu učinili su mnogo vedrijom nego što je bila dugi niz godina.





Oštećeni ukrasi

Mali pomaci koje je napravila Gradska uprava pokazuju da za njih često ne treba mnogo novca, već malo volje i truda.

Iako se Goražde i ne može pohvaliti tradicijom u sportovima na ledu, ledena ploha ispred Sportske dvorane u centru grada svakodnevno prima veliki broj klizača. Klizalište je u funkciji bilo i prošle godine, pa je ovo samo nastavak projekta koji je inicirala Gradska uprava Goražda.

- Vidjeli smo tada kakav je odziv bio i koliko se male raje pridružilo, morali smo imati klizalište i ove godine. Vidite da i usred dana ima dosta posjetilaca. Ima i starijih, ali dječica su nam najvažnija - kaže pomoćnica gradonačelnika Goražda Adisa Borovac.


Bukalo i Borović: Nova atrakcija. avaz

Pored klizališta je montiran i „Zimzograd“, koji nudi tople napitke i slastice, a nekoliko novogodišnjih jelki postavljeno je ispred dvorane i na Trgu branilaca. 

U Goraždu se godinama, pa tako ni ove zbog pandemije, Nova godina ne dočekuje na otvorenom. Praznici su se obilježavali oštećenim ukrasima na stubovima ulične rasvjete i izblijedjelim zastavama, pa zato i skromne promjene nabolje mladi odmah vide i pozdravljaju.

- Novogodišnja atmosfera je malo drugačija, samo što je nezgodno zbog situacije u vezi s koronavirusom. Vjerovatno ćemo Novu godinu čekati u kućnoj atmosferi, ali je drugačija zbog nove atrakcije, ovog klizališta - kaže Armina Bukalo.

Borovac: Nastavak projekta. avaz

Kulturni sadržaji

Lejla Borović navodi da sada ne moraju ići u neke druge gradove na klizališta.

- Nedostaje mnogo aktivnosti u kojima mladi mogu učestvovati, kulturnih sadržaja, ali vidimo da se nešto počelo dešavati i nadamo se da će se to i dalje razvijati - dodaje Borović


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.