NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Fadilova vlada na cvijeće potrošila 5.389 maraka

ako je kriza u državi očita, plaće i primanja većine radnika obična mizerija, za predstavnike vlasti i institucije kojima rukovode ne može se reći da stežu kaiš kada troše narodni novac

Avaz.ba

30.12.2021

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Fadilova vlada na cvijeće potrošila 5.389 maraka.

Iako je kriza u državi očita, plaće i primanja većine radnika obična mizerija, za predstavnike vlasti i institucije kojima rukovode ne može se reći da stežu kaiš kada troše narodni novac. Tako je Novalićeva vlada, koja je već četvrtu godinu u tehničkom mandatu, samo na nabavku cvijeća i cvjetnih aranžmana potrošila čak 5.389 KM. Radi se o periodu od 31. decembra 2020. do oktobra ove godine.

ZATVORENO ZA JAVNOST Mutni poslovi direktora Mensuda Bašića: Zašto Razvojna banka FBiH krije koga kreditira. Riječ je o banci koja u ovom trenutku upravlja značajnim sredstvima u iznosu od oko 400 miliona KM.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Macanov Sava.

BORBA ZA VLAST Opozicija u RS slaže kockice: Ko će na megdan Dodiku. Do općih izbora 2022. godine ostalo je manje od godinu, a slagalica ko će biti kandidati za ključne političke pozicije i ko će kome na megdan već se uveliko slaže. Posebno zanimljiva borba će biti u RS.

ZA ZABORAV Esad Bajtal o godini koju nećemo pamtiti po dobru: Imamo pravo na građansku pobunu. Uprkos svakodnevnim kritikama javnosti, medija, neovisnih intelektualaca vlasti koje su BiH, u ekonomskom, pa i sigurnosnom smislu, dovele na rub provalije, ne pokazuju ni nagovještaje da će nešto pokušati promijeniti.

Ličnost dana je Huso Sinanović: BiH ima novog heroja.

Na stranama Globusa čitajte: Zbog naglog rasta broja zaraženih koronavirusom pooštrene mjere. Negativan test uvjet za ulazak u Crnu Goru. Nove mjere stupaju na snagu 30. decembra i trajat će do 12. januara.

NAJLUĐA NOĆ Ostao je još jedan dan do proslave: Ko će Bosance i Hercegovce uvesti u Novu godinu.

REAKCIJE Saopćenje Saveza za bolju budućnost: Bužimska SDA i pojedinci iz Zenice rade protiv Bošnjaka i BiH. Kako su istaknuli iz SBB-a, Bosna i Hercegovina je sekularna multietnička država ravnopravnih naroda i građana koji imaju jednaka prava na svakom pedlju naše zemlje.

Samir Suljagić, direktor Zavoda “Pazarić”: Nećemo dozvoliti da nas bilo ko reketira.

- Više nemamo nikakva dugovanja prema radnicima, kao ni prema dobavljačima - istakao je Suljagić.

ANALIZA “Istinomjer” do tančina prečešljao predizborne programe: Načelnici moraju zasukati rukave i bolje raditi.

VRHOVNI SUD FBiH Ubistvo mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića: Fatalnoj Suniti konačna presuda 7. januara. Pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda FBiH jučer je završen pretres, na kojem su Tužilaštvo i odbrana iznijeli završne riječi u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja, 4. oktobra 2019. godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara.

MOSTAR Na sjednici GV usvojen budžet težak 89,2 miliona KM: Porodilje će iz gradske kase dobivati naknadu.

OTVORENO ZA AVAZ Glumac Muhamed Hadžović oduševio u predstavi “Schindlerov lift”: Neophodan mi je psihički odmor.

EVROPSKO PRVENSTVO Toni Čolina, trener bh. rukometaša: Pogodila nas je povreda Vranješa.

Na sportskim stranama čitajte: Koševska trenerska križaljka još nije riješena. Kako trenutno stoje stvari, klub s Koševa će tek u narednoj godini dobiti novog šefa stručnog štaba, nakon što je u ponedjeljak sporazumno raskinuta saradnja sa Goranom Sablićem.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.