U KULEN VAKUFU

Povodom 109. godišnjice “Merhameta” uručena vrijedna donacija Centru “Duga”

Želimo da vam poručimo da niste sami, kazao Vrbanjac

A. O.

4.2.2022

Uručena donacija. MERHAMET

Povodom 109. godišnjice Muslimanskog dobrotvornog “Merhamet”, predsjednik ove humanitarne organizacije Kenan Vrbanjac i njegovi saradnici posjetili su Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” u Kulen Vakufu.

Tom prilikom je delegacija “Merhameta” uručila vrijednu donaciju direktorici ove institucije Sabini Lješčanin. Donacija se sastojala od prehrambenih namirinica, potom povrća i voća, što je namijenjenu za pripremu obroka štićenicima u Centru “Duga”.


Pažnja i pomoć

Direktorica Lješčanin se zahvalila “Merhametu” na vrijednoj donaciji i na kontinuiranoj podršci Centru za djecu bez roditeljskog staranja “Duga”.

- Pomoć i podrška “Merhameta” nam mnogo znači i umnogome nam pomaže u našoj misiji koju obavljamo, a to je briga o našim štićenicima, djeci bez roditeljskog staranja. Vi ste uvijek uz nas i hvala vam na tome - kazala je Lješčanin.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kednan Vrbanjac je naglasio da Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” u Kulen Vakufu zaslužuje pažnju i pomoć “Merhameta” zbog značajne misije koju obavlja.



Razne aktivnosti

- Zbog toga će “Merhamet” uvijek, koliko je to u njegovoj mogućnosti, pomagati Centar “Duga” i slične institucije. Željeli smo da i posjetom Centru “Duga” način obilježimo 109. godišnjicu “Merhameta”, te da vam poručimo da niste sami - kazao je Vrbanjac.

Zajedno sa predsjednikom Vrbanjcem, Centar “Duga” su posjetili i generalni sekretar HO “Merhamet” MDD Sidik Aždahić te direktori Regionalnih odbora Mensura Husanović, Sanela Omerović, Munib Bujak, Merzuk Omerdić i Alen Prošić.

“Merhamet” je raznim aktivnostima širom Bosne i Hercegovine obilježio svoj dan – 2. februar. Kako je najavio Kenan Vrbanjac slične aktivnosti “Merhamet” će organizirati tokom cijelog februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.