ZAHTJEV VIJEĆU MINISTARA

Edin Kahrimanović predsjednik sindikata SIPA-e za "Avaz": Tražimo više plaće, moguć je štrajk

Nezadovoljni smo statusom te smo državnoj vlasti uputili nekoliko zahtjeva za koje smatraju da bi se njihovom implementacijom poboljšao status radnika

Kahrimanović: Prijedlog regresa u iznosu od 330 KM. Avaz

M. Aš.

19.2.2022

Zaposlenici SIPA-e su nezadovoljni svojim statusom te su državnoj vlasti uputili nekoliko zahtjeva za koje smatraju da bi se njihovom implementacijom poboljšao status radnika.

- Nezadovoljni smo statusom te smo državnoj vlasti uputili nekoliko zahtjeva za koje smatramo da bi se njihovom implementacijom poboljšao status radnika.

Uputili smo zahtjeve Vijeću ministara i najavili aktivnosti i konsultacije sa Sindikatom Granične policije Bosne i Hercegovine i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela radi pripreme generalnog štrajka u skladu sa Zakonom o štrajku u institucijama Bosne i Hercegovine - kazao je za portal "Avaza" Edin Kahrimanović, predsjednik Sindikata SIPA-e.

Naglasio je da su razmatrali i prijedlog o osnovici za obračun plate u ovoj godini u iznosu od 535 KM, kao i prijedlog regresa u iznosu od 330 KM. 

- Nezadovoljni smo ovim prijedlogom, jer uposleni u državnim institucijama i dalje će imati niže plaće od onih koji su uposleni na nižim razinama vlasti - dodao je Kahrimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.