NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Cijena agresije

Za "Dnevni avaz" govori Muhamed Šaćirbegović, bivši ministar vanjskih poslova Republike BiH, bh. ambasador u Ujedinjenim narodima i jedan od pregovarača u Dejtonu

Avaz.ba

8.3.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Cijena agresije.

Ukrajinske vlasti objavile su jučer nove brojke o gubicima okupatora: Ubijeno 11.000 ruskih vojnika. Osim toga, Ukrajinci tvrde da su uništili i 46 ruskih aviona, 290 tenkova, 68 helikoptera i još mnoštvo drugih vojnih vozila.

Ukrajinski predsjednik Zelenski poručio: Dajte nam avione.

Komentar dana pisala je Larisa Sarajelić-Ramović: Ko ne sluša pjesmu...

Ruski komandant kojeg su zarobile ukrajinske snage dao je medijima izjavu kojom je snažno osudio vojnu agresiju svoje zemlje te je zamolio Ukrajinu da pokaže „milost“ prema svojim sunarodnjacima. Poručio je: Sram me što smo došli u ovu zemlju.

Ličnost dana je Emanuel Makron: Spašava Evropu.

U današnjem printanom izdanju "Avaza" pročitajte šta smo zatekli u Međugorju. Jedna majka je poručila: Ovdje moja djeca mirno spavaju. Pročitajte i kako se Sarajlija s bebom i suprugom spasio se u posljednji tren.

Pojačane snage EUFOR-a ovih dana stigle su u Bosnu i Hercegovinu, a pojedini vojnici evropske vojne misije zapaženi su na ulicama glavnog grada. 

Za "Dnevni avaz" govori Muhamed Šaćirbegović, bivši ministar vanjskih poslova Republike BiH, bh. ambasador u Ujedinjenim narodima (UN) i jedan od pregovarača u Dejtonu. Sve što gledamo u Ukrajini, viđeno je u BiH.

Povodom 8. marta za naš klist govore bh. političarke: Ženama treba dati šansu. Pročitajte šta kriju ostaci crkve iz sedmog stoljeća.

Na stranama Crne hronike donosimo: Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Kerima Ajkunića zbog krivičnog djela razbojništvo - Dva puta opljačkao istu trgovinu.

Bh. glumac s adresom u Los Anđelesu radi punom parom: Miraj Grbić u filmu s Bredom Pitom i Sandrom Bulok.

Predrag Pašić za „Dnevni avaz“ najavljuje revanš mečeve osmine finala: Bajern se večeras vraća na svoj kolosijek.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.