ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Džaferović: Jedna od tema na Antalija diplomatskom forumu je i zapadni Balkan

Džaferović i drugi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovat će sutra na panelu koji je posvećen Bosni i Hercegovini

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Fena

A. Č. / Fena

11.3.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvuje Diplomatskom forumu u Antaliji koji je okupio brojne dužnosnike iz cijelog svijeta.

Kako je Džaferović kazao u izjavi iz Antalije, u pitanju je vrlo važan skup koji iz godine u godinu postaje sve značajniji promovirajući mir, pravdu i principe na kojima cijeli savremeni svijet treba da funkcionira.

Potvrdio je da će jedna od tema na forumu biti i zapadni Balkan, a Džaferović i drugi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovat će sutra na panelu koji je posvećen Bosni i Hercegovini.

Neophodno poštovanje Dejtona

Daferović je ponovio da u BiH svi trebaju razumjeti da je neophodno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i 27 godina implementacije tog sporazuma.

- To treba biti osnova iz koje trebamo nastaviti dalje graditi našu domovinu Bosnu i Hercegovinu - zaključio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Osim Džaferovića i Dodika na skupu u Antaliji učestvovat će i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt.


Više od 2.000 gostiju

Diplomatski forum u Antaliji (ADF) održava se od 11. do 13. marta i okupit će brojne političke lidere, vodeće intelektualce, kreatore javnog mnijenja, istraživače, diplomate i privrednike kako bi razgovarali o globalnim i regionalnim temama.

Uz učešće više od 2.000 gostiju, među kojima su šefovi država i vlada, ministri vanjskih poslova i visoki predstavnici međunarodnih organizacija, prvi Diplomatski forum u Antaliji održan je prošle godine i omogućio je konstruktivnu i plodnu komunikaciju o globalnim i regionalnim pitanjima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.