RAZOČARANI ISHODOM

HSP BiH: Nastavak dijaloga i dogovora nema alternativu

Apeliramo na dobru volju, razum i vizionarstvo te tako i na nastavak razgovora i to prvenstveno zbog budućnosti naše djece

HSP BiH: Potrebni su nam snažni lideri. HSP BiH

A. K.

21.3.2022

Hrvatska stranka prava BiH (HSP) izrazila je razočarenje što lideri u BiH nisu uspjeli da postignu dogovor oko izmjena Izbornog zakona BiH.

- Iskreno smo razočarani nepostizanjem konačnog dogovora oko izmjena Izbornog zakona i djelomičnih izmjena Ustava od strane lidera BiH. Međutim, apeliramo na dobru volju, razum i vizionarstvo te tako i na nastavak razgovora i to prvenstveno zbog budućnosti naše djece, zajedničkog života u Bosni i Hercegovini te je na kraju i istoj Bosni i Hercegovini, državi koju smo naslijedili od naših očeva - naveli su.



Iskren pristup

Kako su kazali u saopćenju za javnost, samo iskren pristup i svako odbacivanje nakane da se drugi i drugačiji dovedu u nepovoljan politički položaj, vodi ovo društvo i ovu zemlju u budućnost.

- A za to su nam potrebni snažni lideri koji vjeruju u sebe, ali i u svoje partnere ma koliko su se njihovi politički pogledi razlikovali ukazuju iz ove stranke.


Civilizacijski uspjeh

- Vjerujemo da svjedočite strašnom ratu i agresiji na Ukrajinu što je na žalost, najjasniji primjer potrebe dijaloga, a i tragedije kada on izostane. U konačnici dijalog i dogovor nemaju alternativu i to je civilizacijski uspjeh.

Mi u HSP BiH pozivamo na nastavak dijaloga i dogovora, a ne pregovora oko budućnosti zajedničke nam domovine - saopćeno je iz HPS-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.