NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Rusi žestoko prijete Šmitu

Obraćamo se partnerima iz UO PIC-a sa zahtjevom da ponište takozvanu odluku od 12. aprila ove godine, poručili su iz Ruske ambasade u BiH

Piše: Avaz.ba

14.4.2022

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: Rusi žestoko prijete Šmitu.

Na odluku visokog predstavnika da upotrijebi bonske ovlasti oštro i prijetećim tonom reagirala je Ambasada Rusije u BiH. Uputili su poziv Upravnom odboru PIC-a sa zahtjevom da ponište Šmitovu odluku, a ukoliko to ne urade, zaprijetili su destabilizacijom BiH.

Udar na medije: Stejt department objavio izvještaj - Zašto je ’Avaz-roto pressu’ zaplijenjeno 212 hiljada KM? ”Avaz-roto press” je proglašen krivim i prethodno je već platio 5.000 KM (3.000 dolara) odštete i pokrio dodatne prateće sudske troškove, navodi se. 

Pročitajte i šta još stoji u izvještaju Stejt departmenta.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Putinov upaljač.

Dok zapad sankcionira Bjelorusiju, a Aleksandar Lukašenko je na svim mogućim listama, Fortina vlada je s tom zemljom sklopila posao! Je li razborit potez Vlade KS da uveze trolejbuse iz Bjelorusije?

Ambasadori OSCE-a jasno poručili – Izbori u BiH moraju biti održani na vrijeme.

Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu, za “Avaz” govori o tome kada će Njemačka koristiti sankcije.

Ličnost dana je Unai Emeri: Tvorac čuda iz provincije.

Na stranama Globusa donosimo: Hoće li ruski predsjednik iskoristiti nuklearno oružje? Putin nigdje ne ide bez „bijelog dugmeta“.

Supruga ukrajinskog predsjednika Olena Zelenska poručila: Svaka žena i svako dijete su meta Rusa.

Apsurdi u BiH - Prihodi su sve veći, a narod siromašniji. Dok se građani krpe, vlast sakuplja milijarde maraka. Ekonomski stručnjaci nude konkretna rješenja, ali ima li ko da ih čuje i primijeni?

Slijedi još jedan udar na džepove građana. Cijene goriva diktiraju i cijene prijevoza, pa i taksi prijevoznici poskupljuju i svoje usluge.

Donosimo pozitivnu priču iz Gračanice, gdje mještani u mubarek danima ramazana u život vraćaju oronuli nacionalni spomenik. S Gradine na Sokolu prvi put je vrijeme iftara označio pucanj topa, a mještani su se okupili kako bi tu zajedno iftarili.

U Kantonu Sarajevu jučer je bio buran dan, a sve je kulminiralo prekidom sjednice Kantonalne skupštine. Zastupnici su ukazali na niz traljavosti u realizaciji projekta obnove tramvajske pruge, a čula se i informacija da će za radove biti potrebno dodatnih 30 miliona KM!

Zdravstveni radnici protestiraju ispred zgrade Vlade KS i poručuju da neće odustati dok njihovi uvjeti ne budu ispunjeni.

Na Crnoj hronici donosimo: Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo optužnice protiv 21 osobe - I četvorica policajaca fingirala saobraćajke.

Detalji stravične nesreće na autoputu u Njemačkoj: Mladić iz BiH ispao iz kombija i poginuo. 

Na Sveznadaru čitajte kakve probleme može donijeti toplo vrijeme i na koji način proljetno sunce može naškoditi našoj koži.

SPORT: Novo iznenađenje na Mastersu u Monte Karlu - Alkaraz doživio Đokovićevu sudbinu.

Premijer liga BiH - Prvostepena komisija za licenciranje NSBiH mora zasjedati do 29. aprila - Ko će dobiti licencu?

Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda Tuzla, na pres-konferenciji poručio: Nismo lažovi.

Današnje štampano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

 https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.