ZAPADNA UKRAJINA

Objavljen video raketnog napada na Lavov

Gađaju željezničke punktove, kao i vojne zalihe gdje god mogu, također i zalihe goriva te sumnjive lokacije na kojima se nalaze kampovi za obuku dobrovoljaca - plus, napadaju infrastrukturu u Mariupolju, kaže Kramp

U raketnom napadu pogođene željeznička stanica u Lavovu. TWITTER

S. S.

18.4.2022

Najmanje šest osoba je poginulo, a osam ih je povrijeđeno u raketnom napadu na Lavov, objavio je regionalni guverner Maksim Kozicki. Reuters navodi da su mete ruskih raketa bila vojna postrojenja, ali je jedna pogodila i vulkanizersku radnju.

Džastin Kramp (Justin Crump), vojni analitičar i izvršni direktor obavještajne konsultantske kompanije Sibylline, prokomentirao je za BBC napade koji se događaju širom Ukrajine.

Trenutak šoka

Tvrdi da je to, još od početka sukoba, donekle bila ruska strategija. Dodaje da vjerovatno Rusi nisu dovoljno gađali infrastrukturne i vojne ciljeve te su propustili iskoristiti "trenutke šoka".

Sada pokušavaju to sustići te ubrzavaju tempo, rekao je tokom gostovanja na BBC radiju 4.

Željeznička stanica

- Mnogo je toga povezano sa zaustavljanjem opskrbe Donbasu, gdje planiraju izvesti svoju najveću operaciju. Gađaju željezničke punktove, kao i vojne zalihe gdje god mogu, također i zalihe goriva te sumnjive lokacije na kojima se nalaze kampovi za obuku dobrovoljaca - plus, napadaju infrastrukturu u Mariupolju - kaže Kramp.

Lesia Vasilenko, ukrajinska parlamentarka, objavila je da su rakete pogodile željezničku stanicu na zapadu grada. Navodno su na tom mjestu i neka skladišta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.