LEGENDE NA CIGLANAMA

Hadžibegić i Šabanadžović organizovali druženje: Piksi u "Avazu" pročitao da će Osim dobiti ulicu Sarajevu pa mu sinula ideja

Osim Bjekovića, svi oni igrali su za posljednju generaciju reprezentacije Jugoslavije koju je vodio pokojni Ivica Osim

Legende u kafiću na Ciglanama. G. Šumar

Piše: G. Šumar

14.5.2022

Legende FK Sarajevo i FK Željezničar - Faruk Hadžibegić i Refik Šabanadžović, u poznatom sarajevskom kafiću na Ciglanama organizovale su druženje regionalnih fudbalskih zvijezda. 

Za stolom su bili – uz domaćine, Husref Musemić (Sarajevo – Crvena zvezda), Dragan Stojković Piksi (Crvena zvezda), Nenad Bjeković (Partizan), Tomislav Ivković (Dinamo Zagreb), Mehmed Baždarević (Željezničar). 

Osim Bjekovića, svi oni igrali su za posljednju generaciju reprezentacije Jugoslavije koju je vodio pokojni Ivica Osim.

Specijalni prilog Dnevnog avaza

- Naravno, lijepo se ponovo družiti sa starim prijateljima. Žao mi je samo što je ovaj put povod bio jako tužan, rekao je Hadžibegić.

Legendarni Švabo sa Grbavice, naravno, bio je tema svakog razgovora. No, pod posebnom lupom je bio i „Dnevni avaz“, odnosno specijalni prilog: Ivica Osim.

- Čim je Piksi pročitao u Avazu da sam predložio da stadion Grbavica i jedna ulica u Novom Sarajevu dobiju ime po Ivici Osimu, odmah je pred novinarima izjavio: Ulica u Beogradu nosit će ime po Ivici Osimu, rekao je Šabanadžović.

Podsjetimo, Piksi je o tome već razgovaro s čelnim ljudima Grada Beograda.


Vicevi Edina Ćurića

- Pokojni Osim je to apsolutno zaslužio i drago mi je što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom fudbalskom stručnjaku odužiti na adekvatan način - rekao je Piksi Stojković.

Prisutni nisu bili pretjerano raspoloženi – naravno, zbog odlaska legendarnog Osima, a atmosferu nisu uspjeli da „podignu“ ni vicevi Edina Ćurića, koji je u jednom trenutku bio na telefonskoj vezi.

- Ćura je uvijek pričao najbolje viceve - rekao je Piksi, koji je i predložio Šabanadžoviću da nazove svog nekadašnjeg saigrača, koji živi i radi u nizozemskoj Bredi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.