NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Stotine miliona za kupovinu glasova

“Transparency International” u Bosni i Hercegovini (TIBiH) intenzivno upozorava na zloupotrebu javnih resursa tokom predizborne kampanje koja poprima zabrinjavajuće razmjere

Avaz.ba

22.9.2022

Naslovnica u današnjem "Dnevnom avazu". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Stotine miliona za kupovinu glasova.

“Transparency International” u Bosni i Hercegovini (TIBiH) intenzivno upozorava na zloupotrebu javnih resursa tokom predizborne kampanje koja poprima zabrinjavajuće razmjere. Do sada je podneseno oko 60 prijava vezanih za različite oblike kršenja predizbornih pravila i zloupotrebe budžeta.

KRIZA Cijene u EU dostigle historijski maksimum: Moguće novo poskupljenje hljeba. Direktorica Mlinsko-pekarske industrije „Mlin“ iz Goražda Šejla Bojadžija rekla je za „Avaz“ da će zbog rasta cijena energenata i sirovina rasti i cijena gotovog proizvoda.

UTVRDILI VJEŠTACI Teško depresivan, ali spreman za proces: Mihajloviću se može suditi. Podsjećamo, tužilac Mihajlović mjesecima je izbjegavao sudska ročišta, navodeći da nije sposoban pratiti suđenje.

Izazov koji je mnoge u svijetu zabrinuo: Roditelji, oprez, opasni čips dostupan i u BiH!. Zbog ovog novog izazova, koji je osmislila kompanija “Paqui”, koja proizvodi tortilje, mnogo djece već je završilo u bolnicama.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Mali miš Mile.

USPJESI Centar za srce u Sarajevu još jednom potvrdio stručnost: Riješili dugogodišnji problem pacijentici iz Engleske.

Ličnost dana je Rodžer Federer: Oproštaj u dublu s Nadalom.

PORUKE Održan skup Saveza za bolju budućnost: Natjerat ćemo Novalića da milijardu KM vrati narodu i privredi, Ilidža se mora razvijati.

Brat heroja odbrane BiH objavio status na društvenim mrežama: Nanićevi sinovi napustili BiH zbog onih koji kažu: „Mi smo djeca SDA“.

KANDIDAT HDZ BiH Borjana Krišto u Sarajevu: Vjerujem u pobjedu.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA Projekt džemata Maljevac: Muslimani u Hrvatskoj grade još jednu džamiju.

TEŠANJ Otvoren 16. po redu Među narodni sajam privrede, koji će trajati tri dana: Potencijal BiH je ključna investicija za daljnje poslovanje s partnerima.

SAZNAJEMO Zbog kršenja kupoprodajnog ugovora o građenju na lokalitetu Hastahane: Općina Centar mora CBBiH isplatiti više od 450.000 KM.

TUŽILAŠTVO BiH Državni policajac radio s kriminalcima: Gačanović prodavao informacije za 2.000 KM. Njega su prekjučer, zajedno s Admirom Arnautovićem Šmrkom, uhapsili pripadnici MUP-a KS. Raspisana je potraga za Adnanom Maglićem, koji je jučer putem advokata najavio da će se predati.

ŽIVOTNE PRIČE Turčin Anil Berat Kebapči, glavni šef „Boho Steak Housea“ i prijatelj Nusreta Gokčea: Sudbina me dovela ovdje, kao dijete nosio sam dres Sarajeva.

NBA LIGA Bh. centar u tradicionalnom izboru ESPN-a: Nurkić među 100 najboljih.

EKSKLUZIVNO Miralem Pjanić, adut naše reprezentacije, pred duel protiv Crne Gore: Vjerujem da ćemo u petak riješiti sve dileme.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.