GOSTOVALI NA FTV

Zahiragić poručio Bašiću: NiP je još uvijek mala stranka, uzeli ste ulogu da igrate

Vi ste iskorišteni, napuhani od strane pojedinih medija, ambasadora, ambasada i onih koji nisu dobronamjerni prema ovoj državi, rekao je Zahiragić

Haris Zahiragić i Haris Bašić. Printscreen / FTV

H. J. I.

11.10.2022

- HDZ je druga stranka i zbog toga je u prilici da bira. SDA prva, HDZ druga, SDP treći, DF četvrti. I ove strankice sa 5-6 posto - naveo je u Plenumu na FTV član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić te nastavio obraćanje Harisu Bašiću, članu Predsjedništva NiP-a.

- Ne postoji u demokratskoj praksi da se nudi predsjednik stranke koja je dobila pet mandata od 100. Vaš predsjednik se nudi da vodi Vladu Federacije, a dobio je pet mandata. Ja sam lično imao više glasova od vašeg predsjednika. Vi ste još mala stranka. I koliko god se vi penjali na prste, koliko god vas ambasadori koristili. Uzeli ste da igrate ulogu, a da niste svjesni. Vi ste iskorišteni, napuhani od strane pojedinih medija, ambasadora, ambasada i onih koji nisu dobronamjerni prema ovoj državi - rekao je Zahiragić. 

Bašić je odgovorio Zahiragiću. 

- Oni znaju koheziju koja vlada unutar ovog bloka i znaju da imamo jednak broj mandata, kao i vi. Ako će vam biti utjeha, kada mi budemo preuzeli Vladu Federacije i Vijeća ministara, neka vam bude. Naš politički blok je jedna izuzetno koherentna skupina koja će tako i nastupiti. Vrijeme političke naivnosti je prošlo i vrijeme je da vidimo kako može nešto da se promijeni i da bude bolje - kazao je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.