OPĆI IZBORI 2022

BN: Korektorom brisani glasovi za Jelenu Trivić koji dolaze poštom

Navodno je od 290 pristiglih glasačkih listića iz Srbije kod 27 je korektorom prekrižen "X" pored imena Jelene Trivić, dok je označen kvadratić kod imena Milorada Dodika

Također, oko 20 posto glasačkih listića je nevažeće jer je pored glasa za Trivić dopisan još jedan "X" za druge kandidate za predsjednika RS. Denis Kapetanović / Pixsell

E. Ć. / BN

12.10.2022

Brojanje listića za nivo predsjednika RS koji su došli poštom danas je prekinuto, javlja BN i dodaje kako su i tu ustanovljene nezakonite radnje. 

Navodno je od 290 pristiglih glasačkih listića iz Srbije kod 27 je korektorom prekrižen "X" pored imena Jelene Trivić, kandidatkinje PDP-a, dok je označen kvadratić kod imena Milorada Dodika, SNSD-ovog kandidata.

Također, oko 20 posto glasačkih listića je nevažeće jer je pored glasa za Trivić dopisan još jedan "X" za druge kandidate za predsjednika RS.

Ovi glasački listići su stigli iz Srbije i to Poštama Srbije do Pošte Srpske, gdje je, najvjerovatnije, napravljen uvid u glasačke listiće i urađena određena korekcija na štetu kandidata opozicije za nivo predsjednika RS, javlja BN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.