NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bakirov prst u oko Americi

SIPA uhapsila državnog ministra: Lučić se bahatio o trošku države

Avaz.ba

7.12.2022

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Bakirov prst u oko Americi.

Bosna i Hercegovina ispisuje najsramnije diplomatske stranice u modernoj historiji. Nakon što je BiH u UN-u jedina iz Evrope bila neutralna prilikom glasanja za osudu kršenja ljudskih prava u Iranu iskopali su nam novo dno.

POČELO JE Tužilaštvo BiH tereti osam osoba: Prva Sky optužnica, ko je sljedeći!? Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je jučer, što je „Avaz“ i najavio, prvu optužnicu u predmetu kojim su obuhvaćeni dokazi iz Sky i Anom aplikacija.

Komentar dana napisao je Nermin Demirović: Pogled s dna.

AKCIJA DIJAMANT SIPA uhapsila državnog ministra: Lučić se bahatio o trošku države.

RAZGOVOR Lejla Ramić-Mesihović o kandidatskom statusu: BiH mora preuzeti odgovornost!.

Ličnost dana je Bisera Turković: Država na stubu srama.

FLOTA U SJENI Ruski posao u najvećoj tajnosti: Brodovi spremni, čeka se Putinov mig. Rusija već mjesecima stvara “flotu u sjeni” kako bi zaobišla zapadne naftne sankcije, a najviše u svemu tome profitiraju vlasnici brodova koji prodaju zastarjele tankere i po dvostruko većoj cijeni.

NAJAVE Loša situacija i za građane i za proizvođače: Jaja opet poskupljuju. Deset komada konzumnih jaja u 2020. godini u našoj zemlji koštalo je 2,50 KM.

INOVACIJE Kroz projekt WRECKS 4ALL novi turistički proizvod u tri države: Ronilačke destinacije u virtuelnom svijetu u Mostaru, Kotoru i Splitu. Na devet lokaliteta u tri države – BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, kreirane su virtuelne mape za rekreativno ronjenje, koje će, kao novi turistički proizvod, biti dostupne od naredne godine.

PRIZNANJE Olimpijski muzej nominiran za najbolji muzej Evrope: Simbol grada za ponos svih Sarajlija. Olimpijski muzej Sarajevo nominiran je za prestižnu nagradu „Evropski muzej godine 2023“, u organizaciji Evropskog muzejskog foruma (EMF).

UŽAS U GRAČANICI Policija vodi istragu o događaju koji je uznemirio javnost: Silovali vršnjaka zbog izazova na TikToku.

GRAČANICA Traži se sistemsko rješenje za ovaj lokalitet: Zaustaviti uništavanje Doma izviđača, Gaj pretvoriti u izletište.

PREMIJERA 21. DECEMBRA Hit-ostvarenje “Amaz ona”: Tri bh. glumca u svjetskoj seriji "Jack Ryan".

PLIVANJE Lana Pudar otputovala na SP u Melburn: Finale primarni cilj.

SVJETSKO PRVENSTVO Favorizirani Španci završili takmičenje u Kataru: Maroko piše historiju. Svjetsko prvenstvo u Kataru donijelo je još jednu veliku senzaciju. Od takmičenja se u osmini finala oprostila Španija, koja je nakon penala ispala od Maroka.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.