"NISI SAMA"

Arijana Memić o djevojci koja tvrdi da je bila žrtva profesora pedofila: Žrtve seksualnog nasilja moraju dobiti zaštitu države

Potreban nam je registar seksualnih prestupnika i registar osuđenih pedofila, što ću lično podnijeti kao inicijativu u Skupštini KS, rekla je Memić

Memić: Moramo svi zajedno reagovati protiv ovakvih pojava u našem društvu. AVAZ

A. O.

17.12.2022

Nakon što se u javnosti pojavila vijest o Emini Brkanić koja tvrdi da je bila jedna od žrtva seksualnog zlostavljanja profesora koji je presuđen za pedofiliju, pa nakon toga vraćen u školu, oglasila se i Arijana Memić, zastupnica u Skupštini KS.

Žrtve seksualnog nasilja moraju da dobiju potpunu zaštitu ove države. Znam da je dijeljenje statusa samo kap u moru, ali moramo svi zajedno reagovati protiv ovakvih pojava u našem društvu i učinit ću sve što je meni moguće da se ovaj slučaj ispita do kraja - rekla je Memić.


Objava na Facebooku. PRINTSCREEN

- Potreban nam je registar seksualnih prestupnika i registar osuđenih pedofila, što ću lično podnijeti kao inicijativu u Skupštini KS, a isto ću predložiti kolegama i kolegicama iz drugih parlamentarnih tijela Bosne i Hercegovine. Također nam je potrebna izmjena zakona, kako se kazne za ta krivična djela više ne bi mogle plaćati novcem. Država, njeni zakoni i oni koji ih provode moraju zaštiti najranjivije među nama - to nam je dužnost i tačka - dodala je Arijana Memić.


Podsjećamo, javnost je bila isključena iz ovog slučaja zbog zaštite interesa maloljetnika koje je Alihodžić navodio na seksualne odnose. Njega je u junu 2015. godine policiji prijavio otac jedne od maloljetnica kojoj je slao poruke.

Alihodžić je u poruci napisao: „Vidjela si kako te mjerim. Nema prepreka ni predrasuda među nama“, te tražio da za njega odvoji nekoliko minuta “osim ako neće da izvuku analizu i da radi dodatne vježbe“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.