NA UPIT "AVAZA"

MO BiH o učešću Rudovića na neustavnom danu RS: Proslijedili smo slučaj nadležnim

Nadležni u liniji komandovanja i kontrole utvrdit će sve činjenice koje se tiču predmetnog dođaja, te poduzeti mjere, naveli su

Screenshot

S. S.

23.1.2023

Nakon tvrdnji da je podoficir Oružanih snaga BiH Slobodan Rudović bio među Noćnim vukovima, koji su učestvovali na paradi u Istočnom Sarajevu povodom neustavnog dana RS, iz Ministarstva odbrane stigao je odgovor na upit "Avaza".

- Generalni inspektorat MO BiH je dana 17.01.2023. godine zaprimio zahtjev za djelovanje koji se odnosi na učestvovanje pripadnika OS BiH na predmetnom događaju, te je istog dana na osnovu odredbi Upustva za rad Generalnog inspektora MO BiH i inspektora u OS BiH broj:

04-02-4046/2006 od 28.07.2006.godine, slučaj proslijedio nadležnim u liniji komandovanja i kontrole na dalje postupanje.

Nadležni u liniji komandovanja i kontrole utvrdit će sve činjenice koje se tiču predmetnog dođaja, te poduzeti mjere u skladu sa odredbama Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku („Službeni glasnik BiH“, broj: 62/21) - naveli su iz Ministarstva odbrane za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.