OSAM GODINA ZAJEDNO

Emina i Mustafa iz Olova zavoljeli su se na psihijatriji: Ljubav na prvi pogled

Ispričala mu je detalje svog nimalo lahkog života, a on je svaku njenu riječ upijao

Mustafa je odmah znao kada je ugledao Eminu da je ona ljubav njegovog života. Printscreen

E. A.

10.2.2023

Mustafa i Emina Hodžić iz sela Boganovići u blizini Olova u BiH imaju nesvakidašnju ljubavnu priču. Njih dvoje je težak život spojio na jednom krajnje neobičnom mjestu, psihijatriji.

Svoju tešku životnu priču prvo započinje Emina.

Nakon 11 godina nasilnog braka iz kojeg ima dvoje dece, Emini je dijagnostikovana srednje teška depresija. Kako bi se izliječila, Emina je odlučila da pomoć potraži na psihijatriji.

Ono čemu se nije nadala je da će psihijatriji upoznati ljubav svog života, Mustafu. Ispričala mu je detalje svog nimalo lahkog života, a on je svaku njenu riječ upijao. 

Pronašla ljubav 

Nije se nadala da će na psihijatriji pronaći muškarca svog života.

- Kada sam otišla na psihijatriju, upoznala sam Mustafu i evo već osam godina smo zajedno. Meni su tamo davali samo neke lijekove od kojih mi je bilo sve gore i gore. Nakon osam dana, doktorica me je pustila na socioterapiju. To podrazumijeva krug ljudi gdje dolaze pacijenti koji su "malo zdraviji". Tada sam ugledala Mustafu, sjedio je mirno, šutio i posmatrao šta se radi - kazala je.

Potom je istakla kako im je ljubav pomogla da se izliječe te dodala da je Mustafa najbolje razumio.

- U njegovim očima vidjela sam ljubav i ozdravljenje. Uz pomoć svog Mustafe sam ozdravila. Ljubav nam je ozdravila dušu. Mustafa je mene jako dobro razumio - kaže Emina.

Primljeni isti dan

Mustafina životna priča je drukčija. On je 10 godina radio kao profesor u srednjoj školi, a bez posla je ostao nakon teškog zdravstvenog problema.

- Moje glavno zanimanje je visoko kvalifikovani stolar, završio sam i pedagošku akademiju kako bih mogao da predajem u školi. Izveo sam tri generacije stolara za tih 10 godina koliko sam radio u školi. Imao sam težak hirurški zahvat, pa dosta pregleda koji su iziskivali dosta finansija. Došao sam zbog toga u situaciju da nemam šta da jedem, upao sam u neku blagu depresiju jer zbog zdravstvenog stanja više nisam mogao raditi. To je meni jako teško palo jer sam cijeli život radio. Tako sam otišao na psihijatriju, rekao sam doktoru da nemam šta da jedem -  kaže Mustafa.

Primljeni su isti dan na psihijatriju, a Mustafa je odmah znao kada je ugledao Eminu da je ona ljubav njegovog života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.