VREMENSKE PROGNOZE

Meteorolog Bakir Krajinović: Očekuje nas promjenljivo vrijeme

Temperature će biti prikladne godišnjem dobu, jutarnje oko -2 u Bosni, u Hercegovini oko 5 stepeni

Krajinović: Težak snijeg. Avaz

27.2.2023

Meteorolog Bakir Krajinović kazao je da je, kada je u pitanju trenutna promjena vremena u Bosni i Hercegovini, koja je prouzrokovana hladnom frontom koja nam pristiže sa sjeverozapada, najgore bilo jučer. 

Na planinama je palo oko 30-ak centimetara snijega, u nižim nadmorskim visinama oko 10-15 centimetara. Međutim, s obzirom na to da je, kako kaže, ovo veoma težak snijeg, pun vode, napravio je velike probleme u saobraćaju.

- Narednih nekoliko dana i dalje nas očekuje promjenljivo vrijeme. Međutim, intenzitet padavina posustaje i ono što ćemo u narednih nekoliko dana imati jeste puno slabijeg intenziteta nego što je to danas (jučer, op. a). Tako da će se i situacija kad je u pitanju stanje vremenskih prilika u BiH nekako normalizirati narednih dana - rekao je Krajinović.



Krajinović: Padavine posustaju. Avaz

On je dodao kako je februar zimski mjesec u kojem nas nikada ne smiju iznenaditi ni snijeg ni minusi.

- Temperature narednih dana bit će prikladne godišnjem dobu, one jutarnje oko -2 u Bosni, u Hercegovini oko 4 ili 5 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura u Bosni neće prelaziti 7, a u Hercegovini 13 stepeni.

Kada je u pitanju mart, preliminarne analize koje smo napravili u Federalnom hidrometeorološkom zavodu ukazuju na to da nas mart očekuje s temperaturama iznad prosječnih vrijednosti - istakao je Krajinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.