VRIJEDNOST MILION KM

Potpisani ugovori o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova u SBK

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnji školskih objekata...

Sa potpisivanja ugovora. Printscreen

H. J. I.

6.4.2023

Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, posjetio je Srednjobosanski kanton, gdje je sa načelnicima i gradonačelnicima potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova.

Putna infrastruktura u povratničkim mjestima

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnji školskih objekata, izgradnji infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podrška sportskim klubovima, kao i drugi vidovi podrške.

Ugovori se odnose na općine/gradove: Bugojno, Vitez, Jajce, Busovača, Travnik, Kiseljak, D. Vakuf, Gornji Vakuf, Fojnica i Novi Travnik.

- Odabrani projekti su prijavljeni na javne pozive Ministarstva i naglašeni su kao prioriteti od strane lokalnih zajednica. Osigurali smo jedan milion KM za Srednjobosanski kanton, ako tome dodamo učešće i lokalnih zajednica, projekti će imati daleko veću vrijednost. Ono što je najvažnije u realizaciji potpisanih projekata da će krajnju korist imati korisnici u povratničkim mjestima. Time će biti unaprijeđena i osavremenjena infrastruktura, što dodatno motiviše ljude da ostaju u svojim mjestima ili ih redovnije posjećuju - kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Važna podrška SBK

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

- Ovo je itekako važna podrška našem kantonu, krećemo u realizaciju najznačajnijih projekata u mjestima povratka. Pomoć Vlade Federacije BiH putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica govori da podjednako brinu o razvoju svih krajeva u našoj domovini, na čemu smo svakako zahvalni - istakao je Tahir Lendo, premijer SBK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.