FRANCUSKA

Članovi Delegacije PSBiH u Strazburu razgovarali s izvjestiocima Monitoring komiteta PSVE

Na sastanku je naglašeno da je formirana vlast na nivou Bosne i Hercegovine i da je trenutno u fokusu formiranje vlasti u Federaciji BiH

Sa sastanka u Strazburu. Fena

FENA

26.4.2023

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović, Darijana Filipović, Sabina Ćudić i Branislav Borenović, koji u Strazburu učestvuju na drugom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, održali su sastanak s izvjestiocima Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet) Zsoltom Nemethom iz Mađarske i Aleksandrom Nikoloskim iz Sjeverne Makedonije.

Na sastanku je naglašeno da je formirana vlast na nivou Bosne i Hercegovine i da je trenutno u fokusu formiranje vlasti u Federaciji BiH. Razgovarano je i o evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, kao i o integritetu izbornog procesa.

Također, članovi Delegacije PSBiH su izvjestioce Mionitoring komiteta upoznali sa svojim viđenjem aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini.

Članovi Delegacije PSBiH su tokom sastanka upoznati o tome da će naredni izvještaj o BiH biti na dnevnom redu PSVE početkom sljedeće godine, na januarskom ili aprilskom zasjedanju PSVE.

Najavljeno je da će, u okviru prikupljanja činjenica za taj izvještaj, izvjestioci Monitoring komiteta krajem juna ove godine posjetiti Bosnu i Hercegovinu i održati niz sastanaka s predstavnicima vlasti i opozicije, te sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH i predstavnicima civilnog sektora - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.