OGLASILI SE

RTS pozvao BIA-u da utvrdi kako je snimak Dodika dok govori o Đokoviću, dospio u javnost

Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak, navodi RTS u saopćenju

Dodik negativno govorio o porodici Đoković. Mondo.rs

E. T.

26.4.2023

Nakon što je u javnost procurio snimak na kojem Milorad Dodik, predsjednik RS i lider SNSD-a govori ružno o porodici Đoković, oglasila se i državna televizija Srbije. 

- Saopćenje Radio-televizije Srbije povodom nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora pred snimanje emisije "Oko" u kojoj je gostovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u utorak, 25. aprila 2023.

Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora prije početka emisije "Oko", 25. aprila. RTS je pozvao Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju (BIA) kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost.

Cijeli signal je u cjelini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

Radio-televizija Srbije će provesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost - navodi u saopćenju RTS-a. 

O ovom snimku u medijima se oglasio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da će Đokovići u njemu uvijek imati prijatelja i da je imao neprospavanu noć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.