POMOĆ ZAJEDNICAMA

Heroji mjeseca Ambasade SAD su Američka privredna komora u BiH i generalni sekretar Nedim Hamzić

AmCham BiH svoju 20. godišnjicu odabrao je proslaviti podizanjem svijesti o malignim bolestima i pružanjem podrške bolesnoj djeci i roditeljima

Američka privredna komora u BiH i generalni sekretar Nedim Hamzić heroji mjeseca Ambasade SAD. Twitter

H. J. I.

23.5.2023

Heroji mjeseca maja Ambasade SAD u Sarajevu su Američka privredna komora u Bosni i Hercegovini i njen generalni sekretar Nedim Hamzić, kao priznanje za njihovu Korporativno društvenu inicijativu za pomoć zajednicama.

Podizanje svijesti o malignim bolestima kod djece

AmCham BiH svoju 20. godišnjicu odabrao je proslaviti podizanjem svijesti o malignim bolestima i pružanjem podrške bolesnoj djeci i njihovim roditeljima. Uz učešće 50-ak kompanija članica iz cijele zemlje, AmCham BiH je prikupila preko 100.000 KM za nabavku medicinskih uređaja i opreme za djecu koja se bore protiv raka i drugih malignih bolesti.

AmCham BiH je u partnerstvu sa sarajevskom NVO Srce za djecu i banjalučkim Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti "ISKRA" donirala medicinsku opremu centrima za liječenje u bolnicama u Tuzlu, Mostaru i Banjoj Luci. Gradonačelnici Sarajeva, Tuzle i Mostara također su velikodušno učestvovali u ovoj inicijativi za spašavanje života.

Odgovorni članovi zajednice

- Inspirisani smo predanošću gospodina Hamzića i kompanija članica AmCham BiH da budu brižni i odgovorni članovi zajednice. Korporativna društvena odgovornost ima dugu i bogatu historiju u Sjedinjenim Državama, a ova inicijativa je još jedan dokaz tog koncepta: privatni sektor može biti snaga dobra u zajednici.

Ovom inicijativom AmCham BiH je dala primjer kako javni, privatni i nevladin sektor mogu i trebaju raditi zajedno, preko etničkih i entitetskih linija, kako bi pomogli građanima BiH u trenucima potrebe - naveli su iz Ambasade SAD na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.